Κρήτη

Το μήνυμα μιας "εξαγριωμένης" μητέρας φοιτήτριας από το Ηράκλειο, στη Νίκη Κεραμέως

Κεραμεως.jpg

Το παρακάτω μήνυμα το έστειλε στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναγνώστρια του ekriti.gr και μητέρα φοιτήτριας στην Αθήνα και αφορά στις ανακοινώσεις που έκανε την Τετάρτη η υπουργός για τη λειτουργία των εργαστηρίων στα Πανεπιστήμια.

Το μήνυμα της Ηρακλειώτισσα αστην υπουργό έχει ως εξής:

Καλησπέρα σας,
Είμαι μια εξαγριωμένη μητέρα από το Ηράκλειο Κρήτης που έχει κόρη φοιτήτρια στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην νοσηλευτική (ΕΚΠΑ). Με τι σκεπτικό κυρία Κεραμέως, ανακοινώσατε ότι απο τις 25 μαϊου θα μπορούν οι φοιτητές να κάνουν κλινικές; 

Δηλαδή θα στείλουμε τα παιδιά μας μέσα στον ιό;;Μας κλείσατε μέσα 2 μήνες για να μην διασπείρουμε τον ιο, το καταλάβαμε, το σεβαστήκαμε, το τηρήσαμε και τώρα τιιιιιι;; Έφυγε ο ιός και στέλνετε τα παιδιά μας στο στόμα του λύκου;

Μπορείτε να μου εγγυηθείτε ότι η κόρη μου θα βγει αλώβητη από την πρακτική άσκηση που θα διαρκέσει 2 μήνες, που θα πρέπει να αλλάζει τουλάχιστον 2 συγκοινωνίες καθημερινά; Μπορείτε να μου εγγυηθείτε ότι δεν θα είναι ασυμπτωματική και ότι δεν θα κολλήσει τους γύρω της (μιας και διαμένει με συγκάτοικο); Αυτά δηλαδή που μας λέγατε τώρα και 2 μήνες σας λέω τώρα εγώ.

Μπορεί να μου πείτε ότι είναι ενήλικη και μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό της οκ, αλλά νομίζω και επαγγελματίες γιατροί και νοσηλευτές έχουν κολλήσει!

Άρα λοιπόν είναι πολύ πιθανόν το παιδί μου να αρρωστήσει. Ποιός θα πάρει την ευθύνη μετά;

Ρωτάω και θέλω μια απάντηση πως είναι δυνατόν να φύγει απο Κρήτη, που είναι καθαρή απο κρούσματα (ή έτσι τουλάχιστον μας λέτε) και να έρθει στην Αθήνα που έχει τα περισσότερα κρούσματα; Λυπάμαι για την απόφαση σάς αυτή και πιστεύω να αναθεωρήσετε!