Κρήτη

Μικρές παρεμβάσεις που ομορφαίνουν τους δρόμους -Το παράδειγμα στα Μάλια

Μάλια- εργασίες καλλωπισμού

Όταν σ'αυτές τις γκρίζες μέρες, το μυαλό συλλαμβάνει ιδέες και τα χέρια μιας μικρής ομάδας ανθρώπων τις υλοποιούν, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και παράδειγμα προς μίμηση.

τα
τα "γουρουνάκια" στα Μάλια

Ο κ Αντώνης Καταντωνάκης, διατηρώντας μαγαζί στον κεντρικό δρόμο των Μαλίων, σκέφτηκε να ομορφύνει το πεζοδρόμιο, για να φτιάχνει η διάθεσή του, αλλά και όλων των περαστικών και των επισκεπτών που περνούν καθημερινά από εκεί.
Οι αφανείς ήρωες που συμμετείχαν είναι: Κατερίνα Λυδάκη (ζωγράφος στα γουρουνάκια), Μάνος Χερσονιωτάκης ( καλλιτεχνική τοποθέτηση στα βότσαλα), Μανόλης Κουλούρας ( βοήθεια στο στήσιμο στα παγκάκια).

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Δρόμοι ...ποτάμια από τη δυνατή βροχή - Προσοχή στις μετακινήσεις (Βίντεο)

Οι δρόμοι μετατράπησαν σε ποτάμια, από τη δυνατή νεροποντή.

Σε ...ποτάμια έχουν μετατραπεί πολλοί δρόμοι της πόλης και των περιχώρων του Ηρακλείου εξαιτίας της δυνατής βροχώπτωσης που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Η κίνηση των οχημάτων γίνεται με ιδιαίτερη δυσκολία και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η Πολιτική Προστασία στην Περιφέρεια Κρήτης και στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου είναι σε επιφυλακή, μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Τροχαία, την Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα προκειμένου να αντιμετωπίσουν οποοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Νωρίτερα υπήρχε διακοπή ρεύματος από πτώση κεραυνού, ενώ οι πυροσβέστες κλήθηκαν σε μία τουλάχιστον περίπτωση για απάντληση υδάτων από υπόγειο κατοικίας.

Δείτε βίντεο από την κατάσταση που επικρατεί στο Ηράκλειο: