Κρήτη

Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης: Το ΤΕΕ να ''κατεβάσει'' το σύστημα των αυθαιρέτων

ΑΜΑΚ

Οι Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης, μεα ανακοίνωσή τους, ζητάνε από το ΤΕΕ να "κατεβάσει" το σύστημα των αυθαιρέτων:

"Το τελευταίο διάστημα οι μηχανικοί ζούμε ένα παραλογισμό. Είμαστε όλο το 24ωρο στον υπολογιστή μας προκειμένου να μπορέσουμε να υποβάλουμε τις δηλώσεις των αυθαιρέτων της κατηγορίας 5 και το ηλεκτρονικό σύστημα δεν ανταποκρίνεται.

Παράλληλα ακούμε τους "υπεύθυνους" υπουργούς.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως μια δήλωση αυθαιρέτου χρειάζεται μόνο… δύο λεπτά! .

Το Υπουργείο «είχε προειδοποιήσει και ενημερώσει έγκαιρα τους πολίτες, τους μηχανικούς και όλους τους εμπλεκόμενους ότι σκοπεύει να βάλει τέλος στον φαύλο κύκλο των αναβολών και των παρατάσεων
στο θέμα των αυθαιρέτων. Διότι είναι θέμα σοβαρότητας για το δημόσιο να βάλει τέλος στις συνεχείς ολιγόμηνες παρατάσεις που οδηγούν σε ένα γαϊτανάκι χωρίς τέλος.»

Εμείς τους λέμε:

Θέμα σοβαρότητας είναι να έχεις γνώση του αντικειμένου.
Θέμα σοβαρότητας είναι να έχεις επίγνωση των επιπτώσεων από τις αποφάσεις σου , εκτός και αν δεν σε αφορά το θέμα.
Θέμα σοβαρότητας είναι να έχεις διασφαλίσει τις συνθήκες για να μπορεί να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός.
Αυτή τη στιγμή την ευθύνη για την υποβολή την επωμίζεται ο μηχανικός.
Όλο αυτό που βιώνουμε είναι εξευτελιστικό.
Το ΤΕΕ οφείλει, έστω και σήμερα να "κατεβάσει" το σύστημα, έως ότου λυθεί το θέμα των προθεσμιών και ομαλοποιηθεί η κατάσταση."

Κρήτη

Αναπτυξιακά θέματα και έργα του Δήμου Ανωγείων στη συνάντηση Περιφερειάρχη και Δημάρχου

dimarhos_anogeion_perifereiarhis.jpg

Αναπτυξιακά θέματα και έργα που αφορούν τον Δήμο Ανωγείων συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι εξελίξεις των έργων που έχει εντάξει και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης από το πρόγραμμα της και αποτελούν σημαντικής αξίας υποδομές για τον πολιτισμό, την ιστορία και την ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και τη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας Κρήτης.