Κρήτη

Μη επιστρεπτέα επιδότηση Περιφέρειας Κρήτης: Αργεί η "Ανάσταση" για τους δικαιούχους

επιστρεπτέα προκαταβολή

Σε γόρδιο δεσμό για όσους διεκδικούν χρήματα από τη μη επιστρεπτέα επιδότηση της Περιφέρειας Κρήτης ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ εξελίσσεται η διαδικασία, σύμφωνα με τα όσα εξήγησε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Κρήτης, Αριστείδης Φραγκάκης. 

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αν και έχει περάσει ήδη ένας μήνας από όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία και έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα εκείνων που δικαιούνται τα χρήματα, από τους 2.320 οι αιτήσεις των οποίων εγκρίθηκαν, μόλις οι 800 έχουν υποβάλλει αίτημα γα εκταμίευση των χρημάτων και έχουν προχωρήσει τη σχετική διαδικασία. 

Οι λόγοι είναι πολλοί: Ένας είναι ότι όσοι έχουν οφειλές στην Εφορία θα παρακρατηθούν χρήματα από αυτά που θα πάρουν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα με συνέπεια ένας σημαντικός αριθμός επιχειρηματιών, να αποφεύγει τη διαδικασία.

Ένας δεύτερος, είναι οι πολλές και χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για να πάρουν τα χρήματά τους. 

Αναφορικά με τις ενστάσεις που έχουν υποβληθεί και οι οποίες κεπερνούν  τις 1.000, ο κ. Φραγκάκης εκτίμησε πως αυτές θα εξεταστούν μετά το Πάσχα καθώς έπρεπε πρώτα να εκδοθούν οδηγίες για τον τρόπο εξέτασης τους, από την κεντρική πολιτεία. 

Όσοι τώρα δικαιούνται τα χρήματα και δεν έχουν υποβάλλει αίτημα εκταμίευσης, θα πρέπει να το κάνουν έως τις 31 Ιουλίου, διαφορετικά θα χάσουν όσα χρήματα δικαιούνται. 

 

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στο κέντρο του Ηρακλείου σήμανε συναγερμό (φωτο)

Χερσόνησος - κορωνοϊός: Ανησυχητική αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα

Ηράκλειο: Τεράστιες ποσότητες κηπευτικών στα σκουπίδια (βίντεο)

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - τροχαίο δυστύχημα: Οι απώλειες που βίωσαν οι δύο φίλοι

Ματθαίος - Έρντι

Ένας βαρύς πόνος που για πάντα θα βρίσκεται στην καρδιά και ένα "γιατί" που ίσως να μην βρει απάντηση.

Έτσι θα αναγκαστούν να ζουν απο δω και στο εξής τόσο οι συγγενείς του 21χρονου Έρντι όσο και του 17χρονου Ματθαίου Καραγιαννάκη. Των δύο νεαρών που λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα του Γαζίου όταν η μηχανή στην οποία επέβαιναν, προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού.

Η κηδεία του 17χρονου μαθητή έγινε σήμερα στις 11 το πρωί από τον Προφήτη Ηλία, τόπο καταγωγής του ενώ του 21χρονου φίλου του, θα γίνει στην Αλβανία από όπό όπου καταγόταν.
Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι ο άτυχος 17χρονος μαθητής είχε πάρει το όνομά του από τον θείο του, αδελφό του πατέρα του, που και εκείνος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στις Μαλάδες το 1998.

Δεύτερη απώλεια βιώνει και η οικογένεια του Έρντι καθώς πριν λίγα χρόνια έχασε τον πατέρα του...

Λουλούδια στον τόπο της τραγωδίας... (Φωτογραφία από Φωνή του Μαλεβιζίου)
Λουλούδια στον τόπο της τραγωδίας... (Φωτογραφία από Φωνή του Μαλεβιζίου)

Ο θάνατος των δύο φίλων ήρθε να συγκλονίσει αλλά και να προβληματίσει τους πάντες και περισσότερο τις τοπικές αρχές οι οποίες εδώ και καιρό ζητούσαν, όπως υποστηρίζουν, παρεμβάσεις στο σημείο όπου χάθηκαν οι δύο νέοι.

Το κακό έγινε και τώρα είναι αργά για τα δύο παιδιά όμως όλοι ελπίζουν, αυτό να ήταν το τελευταίο αίμα που χύθηκε στην άσφαλτο.

Στον δρόμο όπου χάθηκαν οι δύο φίλοι, συχνά - πυκνά γίνονται κόντρες ανάμεσα σε αυτοκίνητα και μηχανές και οι κάτοικοι της περιοχής είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και καιρό...

Το βράδυ της Δευτέρας, φίλοι του Ματθαίου και του  Έρντι, συγκεντρώθηκαν στο σημείο της τραγωδίας και με ριζίτικα τραγούδια και μαντινάδες, τους αποχαιρέτησαν...

Δείτε το βίντεο από τη "fonimaleviziou":

 

Γ.Π.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τροχαίο στην παραλιακή με τραυματία

Κρήτη: Δύο ιερείς φέρονται να εμπλέκονται στον βιασμό του 19χρονου

Ηράκλειο: Τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό 19χρονου

 

 

ESPA BANNER