Κρήτη

Με τρεις προσομοιωτές ενισχύεται η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης

ΑΕΝ Κρήτης

Στην προμήθεια τριών προσομοιωτών για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης(Σούδα Χανίων), προχώρησε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η σχετική σύμβαση ύψους 917.688,04 ευρώ, υπεγράφη από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη ύστερα από ηλεκτρονικό, ανοικτό διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα, η προμήθεια, αφορά σε:

Α) Έναν Προσομοιωτή Γέφυρας αποτελούμενο από 4 γέφυρες, κάθε μία από τις οποίες θα αντιπροσωπεύει ένα πλοίο και μία θέση εκπαιδευτή.

Β) Έναν Προσομοιωτή GMDSS αποτελούμενο από οκτώ θέσεις άσκησης σπουδαστών και μίας θέσης εκπαιδευτή.

Γ) Έναν Προσομοιωτή χειρισμού υγρού φορτίου αποτελούμενο από έξι σταθμούς εργασίας άσκησης σπουδαστών και μία θέση εκπαιδευτή.

Η παράδοση του εξοπλισμού στην ΑΕΝ Κρήτης θα γίνει εντός των επομένων έξι μηνών, όπως προβλέπει η Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της αναδόχου εταιρείας.

To έργο χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος στην Πράξη: «Συμπλήρωση- αναβάθμιση εξοπλισμού Σχολών Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης (ΑΕΝ ΚΡΗΤΗΣ).

Κρήτη

Επιχείρησαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αλλά έμειναν... Κρήτη

πλαστά διαβατήρια

Συνολικά 29 αλλοδαποί, 18 άνδρες και 11 γυναίκες, συνελήφθησαν για πλαστογραφία πιστοποιητικών στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων το διάστημα από 26/07/2021 έως και 1/08/2021. Όλοι, επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ολλανδία και την Ελβετία

Συγκεκριμένα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Αερολιμένων Χανίων και Ηρακλείου, οι ανωτέρω αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γαλλίας, Ιταλίας, Τσεχίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ελβετίας, Κροατίας, Βελγίου και Πορτογαλίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Τσεχία και Βέλγιο.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Η προανάκριση διενεργείται από τα Αστυνομικά Τμήματα Αερολιμένα Ηρακλείου και Χανίων αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Τον βρήκαν νεκρό σε μονοπάτι στην Αγία Ρουμέλη

Ηράκλειο: Παρ'ολίγον πνιγμός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ηράκλειο: Αποκαρδιωτική η εικόνα του πάρκου - Βάνδαλοι ξήλωσαν τα παγκάκια!