Κρήτη

Με τον υπουργό Εσωτερικών ο Δήμαρχος Πλατανιά

foto_synantisi_dimarhoy_me_yp_esoterikon.jpg

Με τον νέο Υπουργό Εσωτερικών κ.Αλέξη Χαρίτση συναντήθηκε , στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ.Γιάννης Μαλανδράκης. Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Μαλανδράκης συζήτησε με τον κ. Υπουργό θεσμικά και λειτουργικά ζητήματα του «Κλεισθένη Ι», ενώ παράλληλα τον ευχαρίστησε  για την συνεργασία ως αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας για την ένταξη στο ΕΠΑΝΕΚ -2- σημαντικών έργων του Δήμου Πλατανιά .
Επίσης τον ενημέρωσε για τις πλήρεις προτάσεις που έχει υποβάλει ο Δήμος και η ΔΕΥΑΒΑ στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» προς χρηματοδότηση και πιο συγκεκριμένα για:
(α) την προμήθεια - τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών Δ. Πλατανιά, με αιτούμενη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα το ποσό των 217.000,00€,
(β) την Προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων και συνοδευτικού εξοπλισμού, με αιτούμενη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα το ποσό των 235.000,00€ και
(γ) το έργο της «Αναβάθμισης της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων της ΔΕΥΑΒΑ για την ανάκτηση επεξεργασμένων λυμάτων για άρδευση», συνολικού προϋπολογισμού 8.500,000€.

Αναφορικά με το «Φιλόδημο» ο Υπουργός επισήμανε ότι εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των προτάσεων για τις παιδικές χαρές και την προμήθεια μηχανημάτων έργου ενώ εμφανίστηκε θετικά διακείμενος για το σημαντικό έργο της ΔΕΥΑΒΑ, αντιλαμβανόμενος την ανάγκη υλοποίησης αυτού.

Τέλος, ο κ. Δήμαρχος επανυπέβαλε αίτημα για χρηματοδότηση του Δήμου Πλατανιά από το Π.Δ.Ε. με το ποσό των 235.000 προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο της κατασκευής κτιρίου στην Τ.Κ. Πολεμαρχίου Δ. Πλατανιά το οποίο προορίζεται να φιλοξενήσει κοινωνικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις της περιοχής.

Κρήτη

Χανιά

Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης: Τί έδειξαν τα δεκάδες rapid test

rapid test στον ΟΑΚ

Προληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) για τον Covid-19 πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 26/01/2021, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.) στην Αγυιά

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν μετά από πρωτοβουλία της Διοίκησης από την Κινητή Μονάδα Υγείας του ΕΟΔΥ και αφορούσαν τα μέλη της διοίκησης και το προσωπικό του «Οργανισμού».

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 64 tests τα οποία στο σύνολό τους, ήταν αρνητικά. 

Σε προληπτικό έλεγχο υποβλήθηκε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. Άρης Παπαδογιάννης, ο οποίος δήλωσε: «Συμμετείχαμε σε μια απολύτως απαραίτητη διαδικασία η οποία πραγματοποιήθηκε με απόλυτα οργανωμένο τρόπο, από την Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ, την οποία και ευχαριστούμε. Το σύνολο του προσωπικού του «Οργανισμού» υποβλήθηκε σε προληπτικό έλεγχο για τον covid-19 και προέκυψε αρνητικό στον επικίνδυνο ιό. Τα προβλεπόμενα  μέτρα τηρούνται απαρέγκλιτα απ’ όλους στον Ο.Α.Κ. και το προσωπικό θα πρέπει να αισθάνεται απολύτως ασφαλές, στο εργασιακό του περιβάλλον».

 

Διαβάστε επίσης:

Πιέζουν να εξισωθεί διατροφικά το κρητικό ελαιόλαδο με τα αναψυκτικά!

Θάνατος Βαλυράκη: Η συγκλονιστική μαρτυρία διασώστη στο Ράδιο Κρήτη

Βαλυράκης: Τί έδειξε η ιατροδικαστική για τον θάνατό του