Κρήτη

Με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης το "Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης"

Μέλι

Η Κομισιόν ενέκρινε δύο νέες προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης από τη Γαλλία και μία από την Ελλάδα.
Για τη χώρα μας, η Κομισιόν ενέκρινε την αίτηση για την καταχώριση του «Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης» στο «Μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης» (ΠΟΠ). Πρόκειται για ένα φυσικό μείγμα θυμαριού και μελιού που παράγεται στην Κρήτη. Αυτά τα τρία νέα ονόματα θα φθάσουν σε περισσότερα από 1400 προϊόντα που έχουν ήδη προστατευθεί, η λίστα των οποίων είναι διαθέσιμη στη βάση δεδομένων ΠΟΠ.
Στην περίπτωση της Γαλλίας, η Κομισιόν ενέκρινε την καταχώριση των εγγραφών "Bigorre Black Ham" και "Bigorre Black Pig" στο μητρώο προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης (ΠΟΠ). Το "Black Ham of Bigorre" είναι ένα ξηρό ζαμπόν που παράγεται και εξευγενίζεται στο Bigorre, μια περιοχή που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Γαλλίας στα Πυρηναία. Το κρέας του "Black pig de Bigorre" προέρχεται από τους καθαρόαιμους χοίρους Gascon που εκτρέφονται επίσης στο Bigorre. Η σύνδεση μεταξύ του Μαύρου Χοιρινού και αυτής της περιοχής επιβεβαιώνεται από τον 11ο αιώνα.
 

Κρήτη

Κρήτη: Ο καιρός στο νησί σήμερα (βίντεο)

συννεφιά

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπονται για σήμερα Κυριακή 13 Ιουνίου στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε το βίντεο του meteo.gr

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Πέθανε 21χρονη!

Ηράκλειο: "Κάντε ησυχία για τα παιδιά που διαβάζουν"