Κρήτη

Με μεγάλη επιτυχία η έκθεση - γιορτή του κρητικού κρασιού

5_3.jpg

 Με το σύνθημα " Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ  ΣΑΣ" οι οινοποιοί της Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια, πραγματοποιούν την 10η έκθεση κρητικού κρασιού «ΟιΝοτικά», έως αύριο  Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες.

4_2.jpg

4_2.jpg, by lefterv

Πιστοί στο ραντεβού τους, οι οινοποιοί του νησιού παρουσιάσουν με επιτυχία -παρουσία εκπροσώπων φορέων, επαγγελματιών  και εκατοντάδων επισκεπτών- νέες και παλιές εσοδείες, από 29 οινοποιεία, μέλη του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης και πάνω από 500 ετικέτες Κρητικού κρασιού.

3_6.jpg

3_6.jpg, by lefterv

Την σημαντικότητα της ποιότητας, προβολής, ανάδειξης και προώθησης στις Ελληνικές και ξένες αγορές των εκλεκτών. κρασιών αλλά και γενικότερα των Κρητικών προϊόντων, επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που επισκέφτηκε σήμερα την έκθεση. Ο Περιφερειάρχης παράλληλα τόνισε την στήριξη της Περιφέρειας, έδωσε συγχαρητήρια στου οργανωτές-συμμετέχοντες ενώ είχε συναντήσεις με παραγωγούς, επαγγελματίες εστίασης, εμπορίας κρασιών αλλά και οινόφιλους επισκέπτες.

2_8.jpg

2_8.jpg, by lefterv

Η Έκθεση "ΟιΝοτικά" που άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο  θα διαρκέσει μέχρι αύριο Δευτέρα, περιλαμβάνει πολλές θεματικές εκδηλώσεις, όπως ενημέρωση,  γευσιγνωσία, γαστρονομικά δρώμενα, Κρητική κουζίνα-διατροφή κ.α, ενώ την Δευτέρα το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια για επαγγελματίες.

1_8.jpg

1_8.jpg, by lefterv

Κρήτη

Ηράκλειο - κορωνοϊός: δεύτερος κύκλος εμβολιασμού από τις κινητές μονάδες

foto4.jpg

Με σύνθημα «Μήνυμα Ζωής – Γιορτή Ελευθέριας» ξεκίνησε σήμερα, ο δεύτερος κύκλος (β δόση)  εμβολιασμού στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές στην Κρήτη από τις Κινητές Εμβολιαστικές Ομάδες της 7ης ΥΠΕ Κρήτης. Ο δεύτερος κύκλος ξεκίνησε από το Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη όπου η προσέλευση των πολιτών ήταν μεγάλη.

Το πρόγραμμα του εμβολιασμού υλοποιείται  από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους του νησιού, τους Δήμους και τις τοπικές κοινότητες, την Περιφέρεια Κρήτης η οποία σήμερα διέθεσε και  την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής  για την υλοποίηση των εμβολιασμών, την Π.Ε.Δ και άλλους συναρμόδιους φορείς.

Η Διοίκηση  της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εμπλεκόμενους για την συμβολή τους στην επιτάχυνση της εμβολιαστικής κάλυψης  στο νησί. 

Με αφορμή την έναρξη  του δεύτερου  κύκλου και  των κατ΄ οίκον  εμβολιασμών σε  συμπολίτες που αδυνατούν να μετακινηθούν, η Διοίκηση της  Υγειονομικής Περιφέρειας καλεί όλους τους πολίτες της Κρήτης να προβούν στον εμβολιασμό τους, χτίζοντας το τείχος ανοσίας στον τόπο μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα "έκρηξη" με 356 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κρήτη - κορωνοϊός: 11 ασθενείς διασωληνωμένοι

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Pfizer και Moderna ξεκινούν τις κλινικές δοκιμές για παιδιά 5-11 ετών