Κρήτη

Με επιτυχία εσπερίδα για τη Βυζαντινή Μουσική και την Ψαλτική Τέχνη

2_1.jpg

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 25 Ιανουαρίου η μουσικολογική Εσπερίδα για τη Βυζαντινή Μουσική και την Ψαλτική Τέχνη  που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου στην, κατάμεστη από κόσμο, ενοριακή αίθουσα Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου Μπεντεβή. 
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης το βιβλίο του Άρχοντος Διδασκάλου του Αποστόλου της Μεγάλης Εκκλησίας, Πρωτοψάλτου Δημητρίου Νεραντζή με τίτλο «Αναστασιματάριον Ιωάννου Λαμπαδαρίου του Βυζαντίου “Μελωδούμενον”», παρουσίασε ο Διδάκτωρ Μουσικολογίας Εμμανουήλ Σουργιαδάκης. Χαιρετισμό απηύθυνε  ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης καθώς και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Ηρακλείου Μιχάλης Στρουμπάκης. 

4.jpg

4.jpg, by gpapadakis

Όπως επεσήμανε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας «στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την Δια Βίου Μάθηση του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο  - Η Πόλη Που Μαθαίνει» δε θα μπορούσε να απουσιάζουν θεματικές ενότητες αφιερωμένες στη Βυζαντινή Μουσική και Ψαλτική Τέχνη όπως η μουσικολογική εκδήλωση - βιβλιοπαρουσίαση ενός βιβλίου με τίτλο  «Αναστασιματάριον Ιωάννου Λαμπαδαρίου του Βυζαντίου “Μελωδούμενον”» του Άρχοντος Διδασκάλου του Αποστόλου της Μεγάλης Εκκλησίας, Πρωτοψάλτου Δημητρίου Νεραντζή. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να θυμόμαστε ότι η Βυζαντινή Μουσική είναι κομμάτι της γενικότερης ελληνικής πολιτιστικής παράδοσης που αφορά τόσο στον κοσμικό όσο και στον εκκλησιαστικό τομέα και βρίσκει ανά τους αιώνες τη γνησιότερη έκφραση της στον ορθόδοξο λειτουργικό χώρο».

6.jpg

6.jpg, by gpapadakis

 

1_4.jpg

1_4.jpg, by gpapadakis

Μετά το τέλος της βιβλιοπαρουσίασης επιλεγμένα μέλη του Αναστασιματαρίου έψαλλε ο Δημήτριος Νεραντζής, η Βυζαντινή Δημοτική Χορωδία Ηρακλείου, η Χορωδία του Σωματείου Ιεροψαλτών Ηρακλείου «Ανδρέας ο Κρήτης» και ο Χορός Ψαλτών «Κρήτες Μαϊστορες». 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κόκκινος Πύργος: Έπεσε ... ξύλο, αλλά κανείς δεν μιλάει γι αυτό!

μπαρ

Για την παρέα των ντόπιων που διασκέδαζε τα ξημερώματα στον Κόκκινο Πύργο, στον δήμο Φαιστού, η κατάληξη της βραδιάς ήταν αναπάντεχη και όχι ... ευχάριστη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσε ... ξύλο και μάλιστα ένας εκ των συμμετεχόντων του επεισοδίου μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο στο Ηράκλειο, στο ΠΑΓΝΗ. 

Ωστόσο, τα στόματα των πρωταγωνιστών παραμένουν ερμητικά κλειστά- δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις και εώς εκ τούτου για τις αστυνομικές αρχές επίσημα δεν καταγράφεται περιστατικό ξυλοδαρμού στο βιβλίο συμβάντων. 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Ανήλικος τραυματίστηκε από επικίνδυνους ελιγμούς jet ski

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τί κατέθεσε ο συζυγοκτόνος 17 ημέρες μετά τη δολοφονία - βίντεο

Άγριο επεισόδιο τα μεσάνυχτα - Έκαψαν 19χρονο με πυρσό