Κρήτη

Μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου Ηρακλείου στο Παγκρήτιο Στάδιο 

pagkritio_5.jpg

Στο Παγκρήτιο Στάδιο βρέθηκαν σήμερα, οι μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου Ηρακλείου, στα πλαίσια των προγραμμάτων αθλητικών εκδρομών που πραγματοποιούνται στις Δημοτικές εγκαταστάσεις του Σταδίου και του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Ηρακλείου στα Δύο Αοράκια.

Τα παιδιά από το Ειδικό Γυμνάσιο είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια, στα πλαίσια του προγράμματος «Αθλητική Εκδρομή και Αθλητικά Παιχνίδια». Μετά την ολοκλήρωση των αθλητικών δραστηριοτήτων δοθήκαν στους συμμετέχοντες  αναμνηστικά διπλώματα και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Ήδη, περισσότεροι από 3000 μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων από όλη την Κρήτη, έχουν συμμετάσχει στα τρία προγράμματα φυσικής δραστηριότητας για μαθητές «Αθλητική Εκδρομή!», «Γνώρισε κι εσύ τα Ολυμπιακά Αθλήματα» και «Παιχνίδια στο Νερό». 

Κρήτη

Ηράκλειο

Επιστολή Φραγκάκη σε Καραμανλή για την οδική σύνδεση του αεροδρομίου Καστελλίου

Φραγκάκης

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή απέστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης με την οποία ζητάει την αναθεώρηση της μελέτης κατασκευής του έργου που αφορά την οδό σύνδεσης του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου με την οδό Αρκαλοχωρίου-Βιάννου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος προτείνει ο συνδετήριος δρόμος αεροδρομίου με την οδό Αρκαλοχωρίου Γαζέπι Μύλος, μήκους 6 χλμ, να κατασκευαστεί στα πρότυπα κλειστού αυτοκινητόδρομου με δύο κλάδους και δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με παράπλευρο οδικό δίκτυο και να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος και ασφαλής κόμβος στο σημείο που τέμνεται με τον δρόμο Αρκαλοχώρι-Γαζέπι Μύλος, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών από και προς την ενδοχώρα του Δήμου.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το υπάρχον σχέδιο προβλέπει – στο ανωτέρω τμήμα - την κατασκευή ανοιχτού αυτοκινητόδρομου μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση, με συνέπεια να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος των διερχόμενων οδηγών, δεδομένης της σημαντικής αύξησης της κυκλοφορίας που θα σημειωθεί τα επόμενα χρόνια λόγω της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμένα. Γράφει ο Μανόλης Ν. Σφακιανάκης

Ηράκλειο - Εστίαση: Επιπλέον μέτρα στήριξη ζήτησαν οι επαγγελματίες

Ηράκλειο: Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων