Κρήτη

Μαλανδράκης: Πρόσθετα μέτρα ανίχνευσης κορωνοϊου στην εκπαιδευτική κοινότητα

Γιάννης Μαλανδράκης

Ο Δήμαρχος Πλατανιά και Γ.Γ. της ΠΕΔ Κρήτης Ιωάννης Μαλανδράκης με επείγον  έγγραφο του προς την Υπουργό Παιδείας ΝίκηΚεραμέως, τον Υφυπουργό Βασίλη Διγαλάκη, τον ΕΟΔΥ και με κοινοποίηση σε Βουλευτές Νομού και άλλους συναρμόδιους φορείς, απέστειλε επιστολή με την οποία ζητάει να παρθούν πρόσθετα μέτρα ανίχνευσης του κορωνοϊου  στην εκπαιδευτική κοινότητα  και ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς. 
Συγκεκριμένα ο κος Μαλανδράκης στην επιστολή αναφέρει μεταξύ των άλλων τα παρακάτω “.....με δεδομένο ότι από την Τρίτη 25 Αυγούστου, επιβλήθηκαν επιπλέον έκτακτα περιοριστικά μέτρα στην Π.Ε. Χανίων, λόγω αύξησης  των κρουσμάτων του κορωνοϊού και καθώς επίκειται η έναρξη  της σχολικής περιόδου το επόμενο 15θήμερο,
Προτείνουμε όπως παρθούν πρόσθετα μέτρα ανίχνευσης του κορωνοϊου  στην εκπαιδευτική κοινότητα  και ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς.
Φυσικά σε κάθε περίπτωση αυτό θα πρέπει να τύχει έγκρισης, της αρμόδιας Επιστημονικής  Επιτροπής για  θέματα πρόληψης διάδοσης του κορωνοϊού..”.
Τελειώνοντας αναφέρει  ότι η παραπάνω ενέργεια “... θα βοηθήσει στη διαμόρφωση μιας ενιαίας εικόνας, σε ότι αφορά μια κρίσιμη κοινότητα διασποράς,  όπως είναι η εκπαιδευτική κοινότητα..”.
  

 

Κρήτη

Γιώργος Ξυφαράς: Ο νέος επικεφαλής των οικονομικών στην Παγκρήτια Τράπεζα

Γιώργος Ξυφαράς

Τη θέση του CFO (Chief Financial Officer) στην Παγκρήτια Τράπεζα ανέλαβε ο Γιώργος Ξυφαράς.
Ο κ. Ξυφαράς έχει εργαστεί σε θέσεις ευθύνης με ανάλογο αντικείμενο και διαθέτει πολύ μεγάλη και μακρόχρονη εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό χώρο.
Ενδεικτικά αναφέρονται θέσεις ευθύνης του ως Finance & Operations Director και αργότερα ως CFO στην Praxia Bank, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών στον Όμιλο της Eurobank, με σημαντική συμβολή στη μετάπτωση των δεδομένων του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στα πληροφοριακά συστήματα της τράπεζας.
Στο Νέο Τ.Τ. ο κ. Ξυφαράς ήταν επίσης Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του νομικού προσώπου, καθώς εργαζόταν ήδη στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ως Chief Financial & Operations Officer όπου και έπαιξε ρόλο καθοριστικό στην αναδιάρθρωση της τράπεζας και των πληροφοριακών της συστημάτων, αλλά και μετέπειτα στην απαιτητική διαδικασία της διάσπασής της σε good και bad bank.
Μεγάλη είναι επίσης η εμπειρία του σε θέματα compliance και risk.
Ενδεικτικά αναφέρονται τέλος ανάλογες θέσεις ευθύνης στην Marfin, στην Ελληνική Επενδυτική Τράπεζα και πολύ νωρίτερα στη Δωρική και στην ΝWB.
Έχει σπουδάσει οικονομικά με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στα τραπεζικά, έχει συμμετάσχει δε σε πλήθος διοικητικών συμβουλίων και επιτροπών στον τραπεζικό χώρο.