Κρήτη

Μπορμπουδάκη στο Ράδιο Κρήτη: Παντελής η έλλειψη αναισθησιολόγων στα νοσοκομεία του νησιού

ανασθησιολογο

Παντελής είναι η έλλειψη αναισθησιολόγων στα νοσοκομεία της Κρήτης σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κ. Λένα Μπορμπουδάκη, που μίλησε στο “Ράδιο Κρήτη” και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, για το σοβαρό αυτό θέμα.

Όπως είπε η κ. Μπορμπουδάκη, ουδέποτε εξαιρέθηκαν αναισθησιολόγοι από τις μονάδες, προκειμένου, όπως είπε, η ειδικότητα αυτή να μείνει στα χειρουργεία.

Αφορμή στάθηκε η κοινή ερώτηση που κατέθεσαν 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,για τα προβλήματα στα νοσοκομεία του Ηρακλείου με τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν και ταλαιπωρούν τους πολίτες!

“Αναισθησιολόγοι δεν υπάρχουν, αν και προκηρύσσονται θέσεις, δεν υπάρχουν υποψήφιοι, χάσαμε αναισθησιολόγους που έφυγαν στο εξωτερικό, έχω ενημερώσει όπου και όπως μπορούσα για το πρόβλημα αυτό και για τα κίνητρα που δίδονται, αλλά δυστυχώς, δεν υπήρξε ενδιαφέρον!”, επισήμανε η κ. Μπορμπουδάκη, ενώ πρόσθεσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν άλλες δύο θέσεις αναισθησιολόγων και, στη συνέχεια, και νέες θέσεις γιατρών.

“Πρέπει να το δούμε και με τις ιατρικές σχολές τα επόμενα χρόνια το σοβαρό αυτό θέμα”, σημείωσε με νόημα ενώ απέρριψε τον ισχυρισμό ότι υπήρξε αποκλεισμός 100 αναισθησιολόγων, αντίθετα, όπως είπε, για να μη χάσουμε αναισθησιολόγους, κάναμε τα πάντα, βγήκαμε μπροστά, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον...

Σε αυτή τη φάση, τα χειρουργικά τραπέζια που λειτουργούν είναι τρία, ενώ γίνονται προσπάθειες ώστε, σε συνεννόηση με τους αναισθησιολόγους όλης της Κρήτης, να ανοίξει και το 4ο τραπέζι στο Βενιζέλειο.

Αναφορικά με την καταγγελία που έκανε χθες στην ίδια εκπομπή, ο Ηρακλειώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Βαρδάκης, ότι πάνω από 30 ογκολογικοί ασθενείς που κουράρονται από τον ίδιο γιατρό, αναμένουν, με κίνδυνο της ζωής τους, καιρό τώρα, για να χειρουργηθούν, η κ. Μπορμπουδάκη επισήμανε ότι θα επιληφθεί προσωπικά η ίδια του ζητήματος.

Την τεράστια λίστα των ογκολογικών ασθενών, που περιμένουν να χειρουργηθούν, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του Ηρακλείου, κ. Γιώργος Κωστάκης μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη”, ενώ, όπως είπε, τους τελευταίους 9 μήνες δεν είχαμε ούτε ένα τακτικό χειρουργείο στο Βενιζέλειο!

Για τους ογκολογικούς ασθενείς, εκτίμησε ότι αναμένουν περίπου 25 άτομα, ενώ το πρόβλημα παραμένει για τα τακτικά χειρουργεία.

Σε κάθε περίπτωση, η κ. Μπορμπουδάκη δεσμεύτηκε σε συνεννόηση με την Επιτροπή χειρουργείων του Βενιζελείου, την ερχόμενη Δευτέρα, να δοθεί λύση στο πρόβλημα

Ελένη Μπουρμά

Ειδήσεις σήμερα

Κρήτη: Αστυνομικές επιχειρήσεις... αποκάλυψαν χασισοφυτείες

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός ο γιος από το τροχαίο

Κρήτη: "Πύρινος εφιάλτης" δίχως τέλος για την Πυροσβεστική

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αλκοτέστ και ενημέρωση από την Τροχαία σε καταστήματα εστίασης (φωτο)

Σε ταβέρνες και εστιατόρια η Τροχαία

Σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ηράκλειο βρέθηκαν το  βράδυ του Σαββάτου στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου στο πλαίσιο της 15η Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς τροχαία Ατυχήματα». Οι αστυνομικοί της τροχαίας έστειλαν το μήνυμα ότι «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» και έκαναν προληπτικά αλκοτέστ στους πελάτες των καταστημάτων ενώ διένειμαν και ενημερωτικά φυλλάδια. 

Ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου (με την μπλε στολή) μαζί με την Εντεταλμένη Σύμβοιυλο Εθελοντισμού Γεωργία Μηλάκη και στελέχη της Τροχαίας Ηρακλείου
Ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου (με την μπλε στολή) μαζί με την Εντεταλμένη Σύμβοιυλο Εθελοντισμού Γεωργία Μηλάκη και στελέχη της Τροχαίας Ηρακλείου

 

Εκτός από τα αλκοτέστ διανεμήθηκαν και ενημερωτικά φυλλάδια
Εκτός από τα αλκοτέστ διανεμήθηκαν και ενημερωτικά φυλλάδια

Πρόκειται για μία δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών που έγινε από την Τροχαία Ηρακλείου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», την Περιφέρεια Κρήτης και το Εθελοντικό Σωματείο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι.

Ο Διοικητής της Τροχαίας με στελέχη της υπηρεσίας
Ο Διοικητής της Τροχαίας με στελέχη της υπηρεσίας
Σπουδαία κίνηση από την Τροχαία Ηρακλείου
Σπουδαία κίνηση από την Τροχαία Ηρακλείου
Προληπτικά αλκοτέστ σε θαμώνες καταστημάτων
Προληπτικά αλκοτέστ σε θαμώνες καταστημάτων

Όπως δήλωσε στο ekriti.gr ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας και Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου, Αστυνόμος Β' Στέλιος Καρακούδης"Ο οδηγός της παρέας" να γίνει συνήθεια και στην Ελλάδα. Σε κάθε μας διασκέδαση ορίζουμε ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό και θα αναλάβει τον ρόλο του «οδηγού της παρέας. Η υπηρεσία μας δίνει μεγάλυ βαρύτητα σε δράσεις που έχουν να κάνουν με την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων".

 

Διαβάστε επίσης:

Ιδρυτές BioNTech: Σε 2-3 χρόνια θα έχουμε εμβόλια κατά του καρκίνου

Ηράκλειο: Θλίψη για τον αγαπητό δάσκαλο

Ηράκλειο: Στις φλόγες το ΙΧ - Σε πανικό ο οδηγός

Ηράκλειο: Μπαράζ τροχαίων σε δρόμους με ελλιπή ή και ανύπαρκτη σήμανση (Φωτογραφίες)

ESPA BANNER