Κρήτη

Λειτουργία ιατρείου ψυχικής υγείας στο Δήμο Μαλεβιζιου - Σήμερα στον Κρουσώνα

ψυχικη υγεια

Ο Δήμος Μαλεβιζίου, ο  Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ. και η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο συνεργασίας και ανάληψης κοινών δράσεων για την προαγωγή της ψυχικής υγείας διοργανώνουν σήμερα  Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 «Ιατρείο Ψυχικής Υγείας» στη Δημοτική ενότητα Κρουσώνα.

Το ιατρείο λειτουργεί στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου στον Κρουσώνα και σε αυτό συμμετέχει η Διευθύντρια του Ψυχιατρικού Τμήματος του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Ευγενία Χουρδάκη, η ψυχολόγος κα. Χ. Πετράκη και οι ειδικευόμενοι ψυχίατροι κ.κ. E. Καντιδάκης και I. Ζάχος.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Μαλεβιζίου, του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας και Παιδείας Μαλεβιζίου (Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ), της 7ης Υ.ΠE., και του ΓΝΗ «Βενιζέλειο» (Ψυχιατρικό Τμήμα του ΓΝΗ «Βενιζέλειο») για την παροχή και ανάπτυξη υπηρεσιών ψυχικής υγείας στο Δήμο Μαλεβιζίου.

Στόχος των δράσεων είναι η θεραπεία και πρόληψη των προβλημάτων ψυχικής υγείας των κατοίκων του Δήμου Μαλεβιζίου, σε συνεργασία με τις  υπάρχουσες Κοινωνικές δομές του Δήμου  (ΚΑΠΗ, «Βοήθεια στο σπίτι», Κέντρο Κοινότητας).

Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Τους έπιασαν με τα ναρκωτικά και μια ζυγαριά ακριβείας

αστυνομία περιπολικό

Συνελήφθησαν, σήμερα (27/11) το πρωί στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης, δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του ενός εκ των δύο ημεδαπών.

Κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 93 γραμμάρια κάνναβης και ζυγαριά ακριβείας.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.