Κρήτη

Κρήτη: Τέλος το κολύμπι σε αυτή την παραλία

πνιγμος

Απαγορεύεται από την Παρασκευή 7 Αυγούστου και για όσο χρειαστεί, η κολύμβηση εντός του κόλπου Κουμπέ του Δήμου Ρεθύμνου (από Στρατόπεδο έως και την δυτική πλευρά του Φρουρίου Φορτέτζα), καθώς υπάρχει βλάβη στο αντλιοστάσιο της περιοχής, για την αποκατάσταση της οποίας ενδέχεται να απορριφτούν στη θάλασσα ανεπεξέργαστα αστικά λύματα.

Πιο αναλυτικά στην απόφασή της Διεύθυνσ Δημόσιας Υγείας αναφέρονται τα εξής: «Κρίνουμε αναγκαία, για προληπτικούς λόγους και για λόγους της προστασίας της Δημόσιας Υγείας, την προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης από 7-08-20 εντός του κόλπου Κουμπέ Δήμου Ρεθύμνου (από Στρατόπεδο έως και την δυτική πλευρά του Φρουρίου Φορτέτζα).

Για την προστασία της υγείας των λουομένων και εν γένει την Δημόσια Υγεία των πολιτών αιτούμαστε από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου και της ΔΕΥΑΡ, για την άμεση τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων κολύμβησης, στις ακτές κολύμβησης της αναφερόμενης περιοχής, μέχρι τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών, που θα πραγματοποιηθούν από διαπιστευμένο εργαστήριο, να καθιστούν το θαλάσσιο νερό κατάλληλο για κολύμβηση».

 

Κρήτη

Κρήτη: Πρόστιμο και λουκέτο σε μπαρ και ταβέρνα

μπαρ κορωνοϊός

Κανένα πρόστιμο για μη χρήση μάσκας, αλλά δύο βαριά πρόστιμα σε επιχειρήσεις επιφύλαξαν οι χθεσινοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στο Ηράκλειο, το γνωστό μπαρ μέσα στην πόλη, βρέθηκε ανοιχτό περίπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα και η ιδιοκτήτρια καλείται να πληρώσει πρόστιμο για υπέρβαση ωραρίου, 10.000 ευρώ, ενώ η επιχείρηση θα μείνει κλειστή για τρεις ημέρες.

Στα Χανιά μία ταβέρνα στη Νέα Χώρα είχε υπεράριθμους πελάτες και ο ιδιοκτήτης πρέπει να καταβάλει 3.000 ευρώ, ενώ μπαίνει λουκέτο για 15 ημέρες.