Κρήτη

Κρήτη: Συνεχίζουν να πίνουν κι ύστερα να πιάνουν το τιμόνι ...

αλκοόλ

Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς το αλκοόλ αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα των θανατηφόρων.

Το τετραήμερο από Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου έως τη Δευτέρα 2 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 15.562 έλεγχοι αλκοτέστ και βεβαιώθηκαν 640 παραβάσεις, δηλαδή ποσοστό 4 ,1%. Η γεωγραφική κατανομή των παραβάσεων είναι:

173 στην Αττική, 
108 στην Κρήτη,
63 στη Δυτική Ελλάδα, 
55 στην Πελοπόννησο,
48 στην Κεντρική Μακεδονία,
42 στη Θεσσαλονίκη,
36 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
27 στη Θεσσαλία, 
27 στα Ιόνια Νησιά,
20 στο Νότιο Αιγαίο,
18 στην Ήπειρο, 
16 στη Στερεά Ελλάδα,
5 στη Δυτική Μακεδονία και
2 στο Βόρειο Αιγαίο

Aπό τους 640 συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr / lt (πλημμεληματική παράβαση) οδηγούσαν (90) άτομα, από τα οποία (70) κινούνταν μόνα τους ενώ (20) έχοντας στο όχημα τους άλλα ενήλικα ή ακόμα και ανήλικα άτομα.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Φρικτό ατύχημα με κοπέλα - Ακρωτηριάστηκε στη μηχανή του κιμά

χειρουργείο

Ένα φρικτό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα σε κρεοπωλείο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας όταν μια κοπέλα που εργαζόταν στην επιχείρηση ακρωτηριάστηκε στο χέρι, κατά την διάρκεια της κοπής κρέατος στη μηχανή του κιμά.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, όπου και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Παράλληλα, ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο την μετέφερε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Εκεί, εισήχθη στο χειρουργείο, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να αποκαταστήστουν το τραύμα που έφερε στην παλάμη του χεριού της, όπως - σύμφωνα με πληροφορίες - δεν τα κατάφεραν...

Η κοπέλα μετά το χειρουργείο μεταφέρθηκε σε θάλαμο της Ορθοπεδικής Κλινικής για νησηλεία.