Κρήτη

Στον σχεδιασμό για κλειστές δομές φιλοξενίας μεταναστών και η Κρήτη

μετανάστες

Ανακοινώνεται αύριο και επίσημα, εκτός απροόπτου, το πλήρες σχέδιο της κυβέρνησης σε σχέση με το μεταναστευτικό. 

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η δημιουργία κλειστών κέντρων μεταναστών που θα δημιουργηθούν σε Χίο, Σάμο, Λέσβο, Λέρο και Κω, ενώ στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η Κρήτη

Παρ’ όλα αυτά, ούτε σε επίπεδο Περιφέρειας, ούτε όμως σε επίπεδο Αναπτυξιακής η οποία χειρίζεται το πρόγραμμα “Εστία” υπάρχει κάποια ενημέρωση σε σχέση με το τι πρόκειται να συμβεί αναλυτικά στην Κρήτη, αλλά και το που θα γίνει η φιλοξενία. 

Οι πρώτες σκέψεις που ήθελαν τη φιλοξενία των προσφύγων να πραγματοποιείται στο στρατόπεδο των Αρμένων στο Ρέθυμνο πάντως, φαίνεται πως εγκαταλείπονται, αφού η δομή, όπως άλλωστε έχει κατ’ επανάληψη τονιστεί, δεν προσφέρεται σε καμία περίπτωση για φιλοξενία ανθρώπων. 

Σε κάθε περίπτωση, οι αυριανές ανακοινώσεις, εφόσον πραγματοποιηθούν επίσημα, θα δώσουν μια σαφή εικόνα σε σχέση με το τι μπορεί να συμβεί. 

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα πάντως, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να αναδιαμορφώσει δομές ή να αξιοποιήσει παλιές βιομηχανικές μονάδες, οπότε και η μεταφορά σε κάποιες περιοχές να γίνει μετά από την ανακατασκευή και προετοιμασία των μονάδων. 

Υπολογίζεται ότι συνολικά θα φιλοξενηθούν στα κλειστά κέντρα περισσότερα από δέκα χιλιάδες άτομα. 

 

Κρήτη

Λασίθι

Ιεράπετρα: Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της εγκατάστασης αιολικού πάρκου

ιεράπετρα αιολικό πάρκο

Η Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας ανακοινώνει  ότι δρομολογείται ΑΜΕΣΑ προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να ακυρωθεί η εγκατάσταση του αιολικού πάρκου της Επισκοπής στην κοινότητα Κάτω Χωριού.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

Είναι το πρώτο αιολικό πάρκο στην Ελλάδα που τοποθετείται εντός αρχαιολογικού χώρου και μάλιστα  απο τους σημαντικότερους της Κρήτης. Ενδεχόμενη επιτυχής κατάληξη θα αποτρέψει όχι μόνον την λειτουργία του συγκεκριμένου, αλλά θα δημιουργήσει νομολογία που θα καθιερώνει την προστασία για ΟΛΟΥΣ τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας απο την εγκατάσταση βιομηχανικής κλίμακας έργων παραγωγής ενέργειας.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ φορείς και πολίτες του Δήμου Ιεράπετρας, τα μέλη της Επιτροπής Πολιτών Ιεράπετρας να ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ την προσφυγή.

Συμβολαιογράφος της Ιεράπετρας έχει αναλάβει την διαδικασία. Η υπογραφή του σχετικού εγγράφου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13/7/20  και Τρίτη 14/7/20 και θα αρχίζει στις 7:00 μμ.  Κατά τον νόμο, απαιτείται προσωπική παρουσία του πολίτη με προσκόμιση του δελτίου ταυτότητας.

Και προκειμένου να γίνει το καθοριστικό αυτό βήμα, εκτός από την συμμετοχή στις δράσεις που οργανώνει η Επιτροπή Πολιτών χρειάζεται και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ συμβολή μας.

Σημαντικό επίσης είναι να κινητοποιήσουμε και όσους ακόμη γνωστούς έχουμε, ωστε να μαζευτεί γρηγορότερα το ποσό που απαιτείται για την προσφυγή στο ΣτΕ. Για όσους βρίσκονται εκτός Ιεράπετρας, αλλά επιθυμούν κι αυτοί να συνεισφέρουν, έχει ανοιχτεί για τον σκοπό αυτό τραπεζικός λογαριασμός .

Οι αποδείξεις θα σταλούν σε όλους ηλεκτρονικά αλλά και με πρωτότυπη απόδειξη σε όσους έχουν άμεση επαφή με τους υπεύθυνους συλλογής χρημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και τυχόν διευκόλυνσή σας μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία για συνεννόηση και καθορισμό ραντεβού στα τηλέφωνα: 6971840327 / 6936125121 / 6987745408 ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στην διεύθυνση: epitropi.politon.ierapetras@gmail.com

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα γίνει και η επόμενη συνέλευση των μελών της Επιτροπής, προκειμένου να συζητηθούν κρίσιμα τρέχοντα θέματα και να ληφθούν περαιτέρω σημαντικές αποφάσεις.

«Αυτή είναι η αρχή της ενεργειακής βιομηχανοποίησης  που έχει σχεδιαστεί για την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας. Εμείς τον αγαπάμε αυτό τον όμορφο και ευλογημένο τόπο και δεν θα σταματήσουμε ποτέ να τον υπερασπιζόμαστε ενάντια σε οτιδήποτε απειλεί την ισορροπία και την ευημερία του»