Κρήτη

Κρήτη: Στο κόκκινο η αγωνία για τον Βαρδή που αγνοείται

ereynesagnooymenoy.jpg

Κορυφώνεται η αγωνία για το τι μπορεί να έχει συμβεί με τον 61χρονο αγνοούμενο Βαρδή Β. ο οποίος σήμερα είχε την ατυχία να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στην προσπάθεια του να διασχίσει αγροτικό δρόμο στο χωριό Εμπρόσνερος Αποκορώνου.
Οι έρευνες που συνεχίζονται μέχρι και τώρα δυστυχώς δεν έχουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα πέρα από το αυτοκίνητο του το οποίο βρέθηκε το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, στο χωριό του, τον Εμπρόσνερο Αποκορώνουν επικρατεί αγωνία με τους συγχωριανούς του να περιμένουν με κομμένη την ανάσα να ακούσουν κάποιο θετικό νέο.

Σύμφωνα με τον Γενικό Περιφερειακό Διοικητή των Πθυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη κ. Νίκο Λαγουδάκη: Μόλις ειδοποιηθήκαμε για την απώλεια του κτηνοτρόφου κινητοποιήθηκε η Υπηρεσία μας με 50 πυροσβέστες και δύτες της Γ' ΕΜΑΚ. Οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες,. Δεν έχει σταματήσει να βρέχει εδώ και 5 ημέρες. Εντοπίσαμε το όχημα του αγρότη αλλά δυστυχώς όχι τον ίδιο. Δυσκολεύονται -πολύ οι δύτες της ΕΜΑΚ. Τα νερά είναι πολύ φουσκωμένα. Παρ' όλα αυτά και παρ' όλο το σκοτάδι και τις δυσκολίες του καιρού οι πυροσβέστες και οι δύτες συνεχίζουν να επιχειρούν στο ποτάμι μέχρι τις εκβολές της θάλασσας. Έχουμε επιχειρήσει και καταφέραμε να απεγκλωβίσουμε πολλά άτομα. Στη θέση Ορθούνι έξω από τα Χανιά έχουν πέσει πρανή και δυσκολεύουν 9 άτομα να κινηθούν και μπροστά και πίσω. Κάνει επιχείρηση η Γ' ΕΜΑΚ με ορειβάτες να προσεγγίσει τους εγκλωβισμένους και πιστεύουμε ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα".

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Φύσηξε ...Βοργιάς και σάρωσε στις εκλογές

βοργιας.jpg

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή  των  Αντιπροσώπων, στις αρχαιρεσίες του  Εργατικού  Κέντρου  Ηρακλείου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού  Συμβουλίου, Γενικού Συμβουλίου,  Εξελεγκτικής  Επιτροπής  &  Αντιπροσώπων  στην  Γ.Σ.Ε.Ε.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 το απόγευμα, έπειτα από μία ήρεμη εκλογική διαδικασία, που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο 23/10/2021.

Στις εκλογές  συμμετείχαν 2 ψηφοδέλτια. Το ψηφοδέλτιο του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΔΗΣΥΕ), με επικεφαλής τον Στέλιο Βοργιά και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΑΣ), με επικεφαλής τον Γιάννη Γωνιανάκη.

Αναλυτικότερα τώρα, ψήφισαν 281 από τους 286 εγγεγραμμένους Αντιπροσώπους Σωματείων εκ των οποίων βρέθηκαν 280 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα (1) άκυρο. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  15 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 4 ΕΔΡΕΣ

Για το Γενικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  12 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 3 ΕΔΡΕΣ

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  4 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 1 ΕΔΡΕΣ

Για ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΣΕΕ, από τους 98 Αντιπροσώπους ψήφισαν οι 92 και βρέθηκαν 91 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα(1) άκυρο.

Αναλυτικότερα έλαβαν:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  86 ψήφους (93,5%),  5 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 5 ψήφους (6,5%), 0 ΕΔΡΕΣ

Δήλωση Στέλιου Βοργιά:

 «Το αποτέλεσμα μας γεμίζει τεράστια ευθύνη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων του Ηρακλείου. Η στήριξη των αντιπροσώπων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μας γεμίζει πραγματικά συναισθήματα ικανοποίησης, συγκίνησης αλλά και ευθύνης. Ευχαριστώ προσωπικά του Συνέδρους-Συναδέλφους που μας στήριξαν αλλά και αυτούς που δεν μας στήριξαν και δεσμεύομαι ότι η ΔΗΣΥΕ θα συνεχίσει τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο για τους εργαζομένους και τους ανέργους του Ηράκλειου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Ζητά τη στήριξη των εργαζομένων που έμειναν χωρίς δουλειά εξαιτίας του σεισμού

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Μπαίνουν οικίσκοι στα χωριά που ισοπέδωσε ο Εγκέλαδος

Κορωνοϊός - Κρήτη: Έκρηξη ιικού φορτίου στα λύματα

ESPA BANNER