Κρήτη

Κρήτη - σχολεία: Ποια τμήματα παραμένουν κλειστά λόγω κορωνοϊού

Σχολεία - Κορωνοϊός

Σχεδόν καθημερινά κάνουν την εμφάνισή τους τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία της Κρήτης με συνέπεια τμήματα ή ολόκληρες σχολικές μονάδες να βάζουν «λουκέτο».

Για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου, μίλησαν στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντώνάκη, ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μανόλης Μπελαδάκης και Γιάννης Καραγιαννίδης, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπελαδάκη αυτήν την περίοδο στο νομό Ηρακλείου, 8 σχολεία έχουν αναστείλει είτε την ολική τους λειτουργία είτε τη λειτουργία τμημάτων τους.

Αυτά είναι τα εξής:

---2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου έως 10/3
--60ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου έως έως 9/3
---31ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου έως 8/3
7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου έως 7/3
---8ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου έως 8/3
Όλο το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχανών  έως τις 11 Μαρτίου, καθώς εκεί έχουν εντοπιστεί τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα)
το 78ο Νηπαιγωγείο Ηρακλείου
το Δημοτικό Σχολείο Κουνάβων (εντοπίστηκε κρούσμα σε εκπαιδευτικό) καθώς και η πέμπτη τάξη στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου έως τις 12 Μαρτίου

Ο κ. Μπελαδάκης συνέστησε στους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο σε περίπτωση που εμφανίζουν κάποιο ύποπτο σύμπτωμα. 

Στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τον κ. Καραγιαννίδη, πέντε σχολεία ή τμήματα αυτών έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω κορωνοϊού και αυτά είναι τα εξής

το 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου έως 9/3
το ΓΕΛ Γουβών όπου ανεστάλη η λειτουργία της Α' Τάξης,
το ΓΕΛ Αρκαλοχωρίου (αναστολή λειτουργίας της Β' Τάξης)
και το ΓΕΛ Αρχανών (όλο στο σχολείο καθώς και εκεί εντοπίστηκαν τρία κρούσματα κορωνοϊού.

Να σημειωθεί ότι τα Λύκεια στην ΠΕ Ηρακλείου δεν λειτουργούν έτσι κι αλλιώς με δια ζώσης διδασκαλία και η αναστολή λειτουργίας του σχολείου ή του εκάστοτε τμήματος, σημαίνει ότι οι μαθητές αυτοί, θα πρέπει να είναι σε καραντίνα 14 ημερών και να μην βγαίνουν έξω από το σπίτι τους.

Αναφορικά με το αίτημα γονέων και κηδεμόνων να κλείσει το Γυμνάσιο Γαζίου και τα μαθήματα να γίνονται με τηλεκπαίδευση λόγω αυξημένης ανησυχίας που υπάρχει στην περιοχή, ο κ. Καραγιαννίδης σχολίασε ότι το πρωτόκολλο προβλέπει πως για να κλείσει ένα σχολείο πρέπει να καταγραφούν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα. 

Ο κ. Καραγιαννίδης σημείωσε τέλος πως η ανησυχία είναι εύλογη και πως όλοι θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας ενώ για το αν υπάρχουν γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά στα σχολεία φοβούμενοι την κατάσταση, δήλωσε πως σε επίπεδο ΠΕ Ηρακλείου, το φαινόμενο αυτό δεν είναι τόσο έντονο καθώς οι περιπτώσεις είναι ελάχιστες. 

Την ίδια ώρα, κλειστά σχολεία ή τμήματα σχολείων, παραμένουν και σε περιοχές της υπόλοιπης Κρήτης.

Αυτά είναι τα εξής:

10ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου έως 9/3
1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά έως 12/3
18ο Νηπιαγωγείο Χανίων έως 9/3
Γυμνάσιο Τζερμιάδων Οροπεδίου Λασιθίου έως 10/3
3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου έως 10/3
6ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου έως 10/3
6ο Γυμνάσιο Χανίων έως 8/3

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κοφτερίδης στο Ράδιο Κρήτη: Lockdown στο Ηράκλειο όπως τον Μάρτιο

Κρήτη - κορωνοϊός: Ιικό φορτίο σε λύματα περιοχών που ήταν "καθαρές"

Κρήτη - κορωνοϊός: "Έκρηξη" εισαγωγής ασθενών στα νοσοκομεία!

Κρήτη

Κρήτη: Πόσο θα πληρώνουμε για διόδια στον ΒΟΑΚ

ΒΟΑΚ Παπαναστασίου

Στον σχεδιασμό της κυβέρνησης όσον αφορά τα μεγάλα οδικά έργα της χώρας που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, αναμέσα τους και ο ΒΟΑΚ αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο συνέδριο της Capital Link

Ο κ. Καραμανλής επεσημανε ότι το μοντέλο των συμβάσεων παραχώρησης έχει λειτουργήσει, γιατί έτσι επιδοτείται η συντήρηση και λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων. Ανέφερε ως παράδειγμα ότι και ένα μεγάλο κομμάτι του ΒΟΑΚ θα γίνει με σύμβαση παραχώρησης, επομένως θα έχει διόδια. Τόνισε όμως ότι τα διόδια πρέπει να είναι λελογισμένα και να γίνεται χιλιομετρική χρέωση, όπως ήδη εφαρμόζεται στην Ολυμπία Οδό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα διόδια στην Ολυμπία Οδό κυμαίνονται από 2,10 ευρώ έως 2,20 ευρώ για τα ιδιωτικά αυτοκίνητα και από 1,40 ευρώ έως 2.20 ευρώ. Για τα φορτηγά η τιμή είναι ακόμα υψηλότερη. Οι τιμές αυτές ισχύουν για τους υπάρχοντες σταθμούς στην εν λόγω Οδό.

Ο κ. Καραμανλής εξήγησε, επίσης, πως θα «απογειώσουν» τα έργα οι προτάσεις καινοτομίας. Έφερε δε το παράδειγμα της μεταφοράς του αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης στο Ηράκλειο Κρήτης και της αξιοποίησης του χώρου, ένα έργο που χαρακτήρισε ως ένα "νέο μικρό Ελληνικό".

Με το μοντέλο των προτάσεων καινοτομίας, που έχει εφαρμοστεί στην Ιταλία, όπως επισήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, «αντί να καθόμαστε να τσακωνόμαστε τι θα γίνει αυτή η μεγάλη ιδιοκτησία στην παραλιακή της Κρήτης, θα καλέσουμε τον ιδιωτικό τομέα και θα μας κάνει μία κοστολογημένη πρόταση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διπλό φονικό στ' Ανώγεια: Ενοχή του κατηγορούμενου χωρίς ελαφρυντικά, προτείνει ο Εισαγγελέας

Αναστάσιος Ανδρονικάκης: Ο καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ είναι Κρητικός!

Κρήτη: Πήγε για ψαροντούφεκο και τον βρήκε ο θάνατος - Θλίψη για τον Χάρη