Κρήτη

Κρήτη: Σε ποια ακίνητα καταγράφεται αύξηση των τιμών

ακίνητα

Αντέχει η αγορά ακινήτων στην ανατολική Κρήτη, σύμφωνα με την πρόεδρο των κτηματομεσιτών ανατολικής Κρήτης, κ. Άρτεμη Μαυράκη, με τις τιμές να μην πέφτουν, παρά την υγειονομική κρίση και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα. "Ούτε έχουν αυξηθεί όμως", όπως σημείωσε η ίδια.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία κινητικότητα, κυρίως από Έλληνες που θέλουν να επενδύσουν τις οικονομίες τους σε ακίνητα, αγοράζοντας κυρίως μικρά διαμερίσματα ή ακίνητα.

Ωστόσο, όπως εξήγησε η κ. Μαυράκη, παραμένουν δύο σοβαρά εμπόδια: 

Αφενός οι διαδικασίες δεν προχωρούν γρήγορα, καθώς υπάρχουν αδυναμίες στις δημόσιες υπηρεσίες του νησιού που υπολειτουργούν λόγω Covid 

Αφετέρου, καταγράφεται μία πολύ σοβαρή δυσλειτουργία με τις υπηρεσίες του Κτηματολογίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν οι περισσότεροι κτηματομεσίτες πέσουν για τον οποιονδήποτε λόγο επάνω σε αυτή την υπηρεσία, χάνουν την υπομονή τους!

Σε ό,τι αφορά στις τιμές, παραμένουν σε σταθερά επίπεδα, σίγουρα δεν πέφτουν αλλά δεν ανεβαίνουν κιόλας. 

Η κ. Μαυράκη σημείωσε ότι στα μοναδικά ακίνητα όπου υπάρχει μικρή αύξηση στις τιμές, είναι στα τριάρια διαμερίσματα που το τελευταίο διάστημα είναι σε έλλειψη.

Ανασταλτικός παράγοντας για την όποια κινητικότητα στην αγορά ακινήτων παραμένει η κακή, μέχρι στιγμής πορεία του τουρισμού.

Ελένη Μπουρμά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Η έφοδος στο μαντρί, η σύλληψη και η ζωοκλοπή από άλλο νομό

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Με 65.000 επισκέπτες έκλεισε ο Μάιος

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο: "Έσπασε" την καραντίνα αλλά την συνέλαβαν στο αεροδρόμιο

αεροδρόμιο ηρακλείου

Μία 35χρονη Ολλανδή τουρίστρια συνελήφθη χθες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, καθώς ενώ έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα, πήγε στο αεροδρόμιο με σκοπό να επιστρέψει στην πατρίδα της. Η γυναίκα καλείται να πληρώσει και πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Επίσης ένας ιδιοκτήτης ταβέρνας στο Ρέθυμνο θα πληρώσει 5.000 ευρώ και το μαγαζί του θα κλέισει για 7 ημέρες, καθώς φιλοξενούσε κοινωνική εκδήλωση, με υπέρβαση του ορίου ατόμων.

Ένας υπάλληλος καταστήματος υγεινομικού ενδιαφέροντος θα πληρώσει 300 ευρώ, καθώς εργαζόταν χωρίς να φορά μάσκα.

(φωτο αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Νέο θανατηφόρο τροχαίο - Άλλον έναν άνθρωπο θρηνεί το νησί

Ηράκλειο: Νέο σοβαρό τροχαίο με νεαρό δικυκλιστή

Τσελέντης στο Ράδιο Κρήτη: Παραμορφώνεται το έδαφος στο νησί- Να ελεγχθούν όλα τα κτίρια