Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Κρήτη: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Αζέρος που κατηγορείται για κατασκοπεία στη Σούδα
λιμανι σουδας
 clock 16:16 | 23/06/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Προθεσμία για να παρουσιαστεί με δικό του δικηγόρο ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα Χανίων, ζήτησε ο 26χρονος Αζέρος, υπήκοος Πολωνίας που συνελήφθη για κατασκοπεία στη Σούδα.

Από τα στοιχεία που έγιναν γνωστά από τις αρχές, ο 26χρονος ήρθε στην Ελλάδα στις 18 Ιουνίου, με πολωνική άδεια παραμονής και έκλεισε δωμάτιο σε ξενοδοχείο, ζητώντας να έχει θέα στον κόλπο της Σούδας.

Ο 26χρονος εντοπίστηκε από την ΕΥΠ στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί στη χώρα λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, αλλά και μετά τη σύλληψη ενός ακόμα Αζέρου στην Κύπρο και τέθηκε σε παρακολούθηση.

Μάλιστα, την ώρα που έγινε έφοδος της αστυνομίας, ο 26χρονος Αζέρος δεν πρόβαλε την παραμικρή αντίσταση, αλλά αμέσως ζήτησε δικηγόρο ενώ σήμερα Δευτέρα αφού του διορίστηκε δικαστική διερμηνέας από τα ρώσικα στα ελληνικά, στην συνέχεια αρνήθηκε τον διορισμό δικηγόρου, λέγοντας ότι έχει δικηγόρο και θα διορίσει ο ίδιος.

Στο μεταξύ, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα λάπτοπ, το κινητό του τηλέφωνο, μια φωτογραφική μηχανή και ένα USB, που, όπως προέκυψε, περιείχαν πάνω από 5.000 φωτογραφίες, κυρίως από πολεμικά πλοία που έμπαιναν και έβγαιναν από τον κόλπο της Σούδας!

Οι αρχές ερευνούν πολύ προσκετικά την υπόθεση λόγω της διεθνούς συγκυρίας αλλά και του ρόλου της Σούδας στις εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το “‘ύστατο χαίρε” στον Μητροπολίτη Αγκύρας κυρό Ιερεμία

Κρίση στη Μέση Ανατολή: "Παγκόσμια προσοχή" από τις ΗΠΑ - "Τζογαδόρο" αποκάλεσε τον Τραμπ το Ιράν

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis