Κρήτη

Κρήτη: Το πλοίο επέστρεψε για ασθενή που βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση

69937455_2445609652386759_4305084065695924224_n.jpg

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής στο λιμάνι του Ηρακλείου όταν το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia λίγη ώρα μετά τον απόπλου του με προορισμό την Σαντορίνη ειδοποίησε τις λιμενικές αρχές ότι επιστρέφει εκτάκτως.

Την απόφαση για την επιστροφή έλαβε ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιυ καθώς μέσα στο πλοίο υπήρξε μεγάλη ανανστάτωση για επιβάτη ο οποίος βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr σε κωματώδη κατάσταση.

Το λιμεναρχείο του Ηρακλείου ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και αμέσα ασθενοφόρο μετέβη στο λιμάνι για να παραλάβει τον ασθενή.

Το πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 11:50 το μεσημέρι επέστρεψε περίπου στις 13:10 έχοντας διανύσει αρκετά μίλια, πλέοντας προς Θήρα, σύμφωνα με τον λιμενάρχη Ηρακλείου κ. Ευθύμιο Δουβή, που μίλησε στο ekriti.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη όπως φαίνεται στη φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης του ekriti και ο επιβάτης έχοντας ανακτήσει τις αισθήσεις του μετά τις πρώτες βοήθειες που του έδωσαν οι διασώστες, διεκομίσθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια το κρουαζιερόπλοιο απέπελευσε για να πραγματοποιήσει το δρομολόγιό του. 

Κρήτη

Οικονομικό Επιμελητήριο Ανατολικής Κρήτης: Οι θέσεις των παρατάξεων για το νέο ΔΣ

ΟΙκονομικό Επιμελητήριο

Θέσεις των παρατάξεων Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων – Νέοι Οικονομολόγοι, Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) και Λασιθιώτικη Συνεργασία Οικονομολόγων για τη συγκρότηση της Τ.Δ. του ΟΕΕ/ΤΑΚ:
Οι εκλογές της 15/12/2019 του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στο Τμήμα Ανατολικής Κρήτης διαμόρφωσαν αποτέλεσμα που επέβαλε ευρύτερες συνεργασίες μεταξύ των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στην Τοπική Διοίκηση, προς όφελος του Φορέα και των μελών του.
Στο πλαίσιο αυτό επιδιώχθηκε ευρεία προγραμματική συμφωνία που να στηρίζεται σε κοινές αρχές και στόχους. Οι προτεραιότητες που τέθηκαν για την επομένη 4ετία στο Περιφερειακό Τμήμα είναι:
α) Ένα Επιμελητήριο που να εκφράζει αποτελεσματικά όλους τους κλάδους των οικονομολόγων, με έμφαση στους νέους συναδέλφους, 
β) Ανάδειξη του επιστημονικού ρόλου του Επιμελητηρίου, μέσω μελετών / παρεμβάσεων που αφορούν την τοπική κοινωνία και οικονομία,
γ) Δημιουργία Παρατηρητήριου Κρητικής Οικονομίας
δ) Ενίσχυση της εξωστρέφειας και δικτύωσης με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας.
Στις παραπάνω προτεραιότητες υπήρξε ταύτιση απόψεων μεταξύ των παρατάξεων Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων – Νέοι Οικονομολόγοι, Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) και Λασιθιώτικη Συνεργασία Οικονομολόγων.
Οι τρεις παρατάξεις από κοινού αποφάσισαν να συμμετέχουν στη συγκρότηση του Προεδρείου της Τοπικής Διοίκησης του ΟΕΕ/ΤΑΚ. Προκειμένου να αποτυπωθεί ορθότερα το εκλογικό αποτέλεσμα οι θέσεις του Προεδρείου θα καλυφθούν αρχικά και έως τον Αύγουστο του 2022 ως έξης:
Πρόεδρος: Καρτέρης Σταύρος (Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων – Νέοι Οικονομολόγοι)
Αντιπρόεδρος: Αρακαδάκης Γεώργιος (Λασιθιώτικη Συνεργασία Οικονομολόγων)
Γ. Γραμματέας: Οικονομάκης Μύρων (Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδος)
Οικονομικός Επόπτης: Σαρρής Γεώργιος (Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων – Νέοι Οικονομολόγοι)
Στη συνέχεια και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 τη θέση του Προέδρου θα αναλάβει ο Οικονομάκης Μύρων εκπρόσωπος των Προοδευτικών Οικονομολόγων Ελλάδος, τη θέση του Γενικού Γραμματέα εκπρόσωπος από την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις θα παραμείνουν ως έχουν.
Η παραπάνω συνεργασία κρίνουμε ότι θα είναι λειτουργική και αποτελεσματική, καθώς συνθέτει την εμπειρία, με νέες ιδέες στα πλαίσια ενός συγχρόνου μοντέλου διοίκησης, που θα συμβάλλει στη συνέχιση του έργου που έχει επιτευχθεί στο Περιφερειακό Τμήμα και στην ανάδειξη του Οικονομικού Επιμελητηρίου σε ισχυρό θεσμό παρέμβασης στην τοπική κοινωνία.