Κρήτη

Κρήτη: Το πλοίο επέστρεψε για ασθενή που βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση

69937455_2445609652386759_4305084065695924224_n.jpg

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής στο λιμάνι του Ηρακλείου όταν το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia λίγη ώρα μετά τον απόπλου του με προορισμό την Σαντορίνη ειδοποίησε τις λιμενικές αρχές ότι επιστρέφει εκτάκτως.

Την απόφαση για την επιστροφή έλαβε ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιυ καθώς μέσα στο πλοίο υπήρξε μεγάλη ανανστάτωση για επιβάτη ο οποίος βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr σε κωματώδη κατάσταση.

Το λιμεναρχείο του Ηρακλείου ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και αμέσα ασθενοφόρο μετέβη στο λιμάνι για να παραλάβει τον ασθενή.

Το πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 11:50 το μεσημέρι επέστρεψε περίπου στις 13:10 έχοντας διανύσει αρκετά μίλια, πλέοντας προς Θήρα, σύμφωνα με τον λιμενάρχη Ηρακλείου κ. Ευθύμιο Δουβή, που μίλησε στο ekriti.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη όπως φαίνεται στη φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης του ekriti και ο επιβάτης έχοντας ανακτήσει τις αισθήσεις του μετά τις πρώτες βοήθειες που του έδωσαν οι διασώστες, διεκομίσθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια το κρουαζιερόπλοιο απέπελευσε για να πραγματοποιήσει το δρομολόγιό του. 

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Αγκαλιάστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα αποκομιδής πόρτα – πόρτα

δημος μαλεβιζιου

Ομαλά κύλησε η πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος του Δήμου Μαλεβιζίου σχετικά με την αποκομιδή απορριμμάτων. Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους των οδών Προμηθέα & Αιγαίου στην Αμουδάρα, όπου και ξεκίνησε να εφαρμόζεται. Στόχος του Δήμου είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί σταδιακά τόσο στον αστικό ιστό, όσο και σε τοπικές κοινότητες.

Για το σκοπό αυτό βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην Αμμουδάρα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Μιχάλης Αλμπαντάκης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης και Γιάννης Άσπρης αντίστοιχα, καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Κώστας Τζεδάκης. Παρακολούθησαν τη διαδικασία της αποκομιδής πόρτα – πόρτα και συζήτησαν με τους κατοίκους της περιοχής τις απόψεις τους για την εφαρμογή του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη Δευτέρα οι κάτοικοι στις οδούς Προμηθέα & Αιγαίου στην Αμμουδάρα εναποθέτουν τα πρωινά έξω από τις κατοικίες τους τα απορρίμματα (αυστηρά έως τις 9:30 το πρωί), καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Τα απορρίμματα είναι δεμένα στις ειδικές σακούλες απορριμμάτων.  Στις 9:30π.μ. το απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να εφαρμόσει το νέο σύστημα αποκομιδής. Οι υπάλληλοι της καθαριότητας συλλέγουν τα απορρίμματα που έχουν αφήσει έξω από την πόρτα τους οι δημότες, τηρώντας το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που έχει διαμορφωθεί από την υπηρεσία. Το  Σαββατοκύριακο καλούνται οι δημότες στις οδούς Προμηθέα &  Αιγαίου να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους όπου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων.

Ειδήσεις σήμερα 

Οι Τούρκοι "απείλησαν" γαλλικό ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης

Κρήτη: Ξεπέρασε τους 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία τη νύχτα!