Κρήτη

Κρήτη - Πάσχα: Νοτιάδες, σκόνη και ζέστη - Η πρόγνωση του Μανώλη Λέκκα

θάλασσα κύματα παραλία καλοκαίρι

Ακρως καλοκαιρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού από αύριο μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, αλλά με νοτιάδες και αφρικανική σκόνη.

Οπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, η άνοδος του υδραργύρου θα γίνει αισθητή από αύριο Μεγάλη Τετάρτη με θερμοκρασίες κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια παράλια του νησιού, ενώ στην ενδοχώρα και στα νότια παράλια, δεν θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Το πρωί οι νοτιάδες, που θα συνοδεύονται από αφρικανική σκόνη θα έχουν ένταση 2 με 3 μποφόρ, και θα ενισχυθούν μετά το μεσημέρι, φτάνοντας τα με 5 με 6 και τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Συννεφιά θα επικρατήσει τη Μεγάλη Πέμπτη ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν αγγίζοντας τοπικά στα βόρεια παράλια τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, η ένταση των νοτιάδων πέφτει, η εθρμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα οι καιρικές συνθήκες θα είναι πολύ καλές με υψηλές θερμοκρασίες, ενώ σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, την Τρίτη 4 Μαίου, ημέρα εορτασμού της Πρωτομαγιάς, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει, εξαιτίας μιας ψυχρής μάζας, κάτι που θα σημάνει την επιστροφή σε ανοιξιάτικο σκηνικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Συνεχίστηκαν οι έλεγχοι, "έπεσαν" πρόστιμα

Κρήτη: Πέθανε λίγο μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΕΚΗ για τον αποτέλεσμα των εκλογών

εργατικό κέντρο ηρακλείου

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία - ΕΚΗ, με αφορμή τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Η ΔΑΣ – ΕΚΗ χαιρετίζει τους 67 σύνεδρους που ενίσχυσαν διακριτά τη ΔΑΣ – ΕΚΗ σε ψήφους (67 από 50) και ποσοστά (23,93 από 21,19%) στο Συνέδριο του ΕΚΗ που ολοκληρώθηκε χθες, ένα Συνέδριο φαστ τρακ, χωρίς ουσιαστική συζήτηση και αποφάσεις με ευθύνη της πλειοψηφίας.

Όλοι οι αντιπρόσωποι που στήριξαν τη ΔΑΣ έπρεπε, μέχρι να φτάσουν στην κάλπη, να προσπεράσουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας, της Κυβέρνησης καθώς και του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Παρά την μεγάλη αύξηση σε αντιπρόσωπους και σε ποσοστό της ΔΑΣ, ο συσχετισμός διατηρείται υπέρ του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που εκφράζεται μέσα από την ΔΗΣΥΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ). Το αποτέλεσμα αποτελεί παρακαταθήκη και θα εκφραστεί το επόμενο διάστημα με ένταση των προσπαθειών για ανάπτυξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, για πιο γρήγορη ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι θετικό το γεγονός ότι σε περισσότερα σωματεία αναπτύσσεται γόνιμος προβληματισμός για την πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος, για τις πρωτοβουλίες των σωματείων που έχουν αγωνιστικό προσανατολισμό.

Και σε αυτό το Συνέδριο δεν έλειψε η προσπάθεια από τη μεριά του Κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού να διατηρήσει το θετικό για αυτόν συσχετισμό με κάθε τρόπο. Παρατηρήθηκαν και καταγγέλθηκαν περιπτώσεις σωματείων που πήραν μέρος στο Συνέδριο παράτυπα, αλλά και συνδικαλιστών όπως διευθυντικό στέλεχος δημοτικής επιχείρησης. Καταγγέλθηκε για άλλη μία φορά η μέχρι πρότινος παρουσία στο ΔΣ της Παγκρήτιας Τράπεζας του προέδρου του ΕΚΗ. Ταυτόχρονα έγινε, με ευθύνη της πλειοψηφίας, ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία της εφορευτικής επιτροπής.

Είχε προηγηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση όπου αρνήθηκε η πλειοψηφία να βάλει προς ψήφιση το μοναδικό ψήφισμα που κατατέθηκε στη συνέλευση για την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα ώστε να μείνει στα χαρτιά το αντεργατικό έκτρωμα του νόμου Χατζηδάκη.

Η ΔΑΣ – ΕΚΗ  δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων για την απόκρουση της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι,  της επίθεσης που δέχεται ο λαός μας στα δικαιώματά  του και τα κεκτημένα του, θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να ενισχυθεί ο αγωνιστικός πόλος μέσα στο ΕΚΗ ώστε την επομένη να δώσουμε με καλύτερους όρους τη μάχη για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην εφαρμογή του νόμου Χατζηθάφτη.

Μπροστά μας έχουμε την οργάνωση του Συλλαλητηρίου στις 4 Νοέμβρη στις 7μμ στην Πλατεία Ελευθερίας, τις απεργιακές μάχες στους οικοδόμους στις 4 Νοέμβρη, και στον επισιτισμό – τουρισμό στις 9 Νοέμβρη. Κλιμακώνουμε με προετοιμασία για πανελλαδική – πανεργατική απεργία μέσα στον Δεκέμβρη ενάντια στο νόμο του Χατζηδάκη που ξεθεμελιώνει το 8ωρο, το ωράριο, το δικαίωμα στην απεργία και χτυπάει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Ζητά τη στήριξη των εργαζομένων που έμειναν χωρίς δουλειά εξαιτίας του σεισμού

 

ESPA BANNER