Κρήτη

Κρήτη: Παράνομη και επικίνδυνη η χρήση του δρόμου (φωτογραφίες)

moroni14.jpg

Ο κάθετος οδικός άξονας Ηράκλειο –Μεσαρά μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί ωστόσο σε ένα μεγάλο τμήμα του, στο οποίο έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, η κυκλοφορία των οχημάτων στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας γίνεται κανονικά. Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη και όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, που έστειλε αναγνώστης του ekriti.gr, λίγο μετά τον οικισμό Μορόνι, υπάρχει πινακίδα που ενημερώνει τους διερχόμενους οδηγούς, ότι μπορεί να κατευθυνθεί προς τις Μοίρες που απέχουν 10 χλμ.

moroni1.jpg

moroni1.jpg, by renas

 

moroni2.jpg

moroni2.jpg, by renas

 

moroni3.jpg

moroni3.jpg, by renas

Ο δρόμος όντως έχει ολοκληρωθεί ωστόσο η σήραγγα της «Πλουτής» δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί με συνέπεια να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

moroni4.jpg

moroni4.jpg, by renas

 

moroni5.jpg

moroni5.jpg, by renas

moroni6.jpg

moroni6.jpg, by renas

 

moroni7.jpg

moroni7.jpg, by renas

Το τμήμα του δρόμου καταλήγει στις Μοίρες όπου ενώ το ρεύμα ανόδου προς Μορόνι είναι κλειστό η κάθοδος, από Μορόνι προς Μοίρες, γίνεται κανονικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους χρήστες του δρόμου.

moroni8.jpg

moroni8.jpg, by renas

 

moroni9.jpg

moroni9.jpg, by renas

moroni10.jpg

moroni10.jpg, by renas

 

moroni11.jpg

moroni11.jpg, by renas

 

moroni12.jpg

moroni12.jpg, by renas

 

moroni13.jpg

moroni13.jpg, by renas

 

moroni14.jpg

moroni14.jpg, by renas

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή ο Διευθυντής του ΟΑΚ Γιώργος Αγαπάκης τόνισε ότι κακώς χρησιμοποιείται από τους κατοίκους τόσο ο δρόμος όσο και η σήραγγα, και ότι η υπηρεσία του θα επαναφέρει την απαγορευτική σήμανση, ώστε να εμποδίζεται η διέλευση των οχημάτων.

Στις φωτογραφίες καταγράφεται ολόκληρη η διαδρομή από Μορόνι προς Μοίρες.

Κρήτη

Ηράκλειο

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με τον βουλευτή της Βουλγαρίας Ίβαν Τότεφ

201800296_274557351091007_5460509268103037505_n.jpg

Εθιμοτυπική  συνάντηση  με τον βουλευτή της Βουλγαρίας  Ίβαν Τότεφ  είχε το πρωί της Τρίτης 15 Ιουνίου, στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.  Στη διάρκεια της συνάντησης η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την υγειονομική κατάσταση καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό και τις ευρύτερες σχέσεις των δυο χωρών.

Το 2019 ο Ίβαν Τότεφ ως δήμαρχος τότε είχε προσκαλέσει το Ηράκλειο στα εγκαίνια  της Φιλιππούπολης (Πλόβντιβ) ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Ζάν Αντρέα Γκαραντσίνι ο οποίος το 2019 ήταν εντεταλμένος  σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εσπευσμένα στην Κρήτη διασωληνωμένη γυναίκα

Το αβέβαιο κλίμα στον τουρισμό και η περίπτωση της Κρήτης

Βαρύ πυροσβεστικό ελικόπτερο θα καλύπτει Κρήτη και Κύθηρα