Κρήτη

Κρήτη: Οι βοηθοί νοσηλευτές ζητούν από όλους μας να ...,μείνουμε σπίτι

νοσηλευτής

Ο Σύλλογος Βοηθών Νοσηλευτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, σε ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής:

"Στον απόηχο της επιδημίας που απλώνεται καθημερινά όλο και περισσότερο γύρω μας, νιώθουμε την ανάγκη να ευχηθούμε σε όλους υγεία, δύναμη, κουράγιο, ώστε να καταφέρουμε να βγούμε αλώβητοι από αυτήν την δύσκολη και άνιση μάχη που δίνουμε όλοι μαζί. Αν και δεν είμαστε μόνο σήμερα δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη τις υπηρεσίες μας, είναι η πρώτη φορά που το έργο μας αναγνωρίζεται από ολόκληρη την κοινωνία αλλά και όλο τον πολιτικό κόσμο.

Παρά την εμπειρία τόσων χρόνων, οι συνθήκες εν μέσω πανδημίας είναι πρωτόγνωρες και απαιτούν σε κάθε νοσηλευτική πράξη και κάθε διεργασία, να περιλαμβάνονται πρωτίστως οι κανόνες ατομικής προστασίας. Δεν ξεχναμε, ότι είμαστε πολύτιμοι για τους δικούς μας ανθρώπους, τους αρρώστους μας, την κοινωνία μας…

Το κοινωνικό σύνολο, έχει μεγάλη ευθύνη για την εξέλιξη της παρούσας κατάστασης. Καλούμε κάθε πολίτη να αναλογιστεί το βάρος των ευθυνών του, να παραμείνει σπίτι για όσο διάστημα χρειαστεί, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε ξανά όλοι μαζί και μετά το τέλος αυτής της μάχης.

Θα είμαστε δίπλα σας με κάθε μέσο και με όλες μας τις δυνάμεις

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΟΜΩΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ….

ΜΕΝΩ ΣΠΙΤΙ… σημαίνει σοβαρότητα, υπευθυνότητα, δίνω χώρο, και δικαίωμα στη ζωή για ΟΛΟΥΣ!!!

Σύλλογος Β. Νοσηλευτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

1ης&2ης ΥΠΕ - 3ης&4ης ΥΠΕ

5ης ΥΠΕ - 6ης ΥΠΕ - 7ης ΥΠΕ

Κρήτη

Παράδοση 96 Προστατευτικών Ασπίδων Προσώπου Thorax_TUC από το Πολυτεχνείο Κρήτης

1_paradosi_07-04-2020_polytehneioypoli.jpg

Σήμερα, 7 Απριλίου 2020, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε ολιγομελής συνάντηση στην αίθουσα Συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης στην Πολυτεχνειούπολη στα Χανιά για την παράδοση της πρώτης παρτίδας Προστατευτικών Ασπίδων Προσώπου Thorax_TUC.

Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθηγητής Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Καθηγητής Νικόλαος Τσουρβελούδης και ο Επίκουρος Καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Αλέξανδρος Βαζάκας, παρέδωσαν:

65 ασπίδες προσώπου Thorax_TUC στον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, κ. Γεώργιο Μπέα

31 ασπίδες προσώπου Thorax_TUC στον Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και στην Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κα Ελένη Ζερβουδάκη (25 για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" και οι 6 για το Γηροκομείο Χανίων).

Ο κ. Πρύτανης δήλωσε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε, στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και στον Δήμο Χανίων, τις πρώτες προστατευτικές ασπίδες προσώπου που έχουν παραχθεί σε εργαστήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης και σε συνεργαζόμενα εργαστήρια. Βρισκόμαστε επίσης σε συνεννοήσεις με τον Δήμο Ρεθύμνης, για να παραδοθούν έως το τέλος της εβδομάδας στους “γείτονές” μας, 25 ασπίδες Τhorax_TUC για την στήριξη του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι". Η προσπάθεια είναι συλλογική και σε αυτήν συνέβαλλαν Καθηγητές, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό, φοιτητές και εξωτερικοί συνεργάτες του Πολυτεχνείου Κρήτης."

Ο κ. Τσουρβελούδης ανέφερε ότι η παραγωγή έγινε αρχικά με τη συμβολή μικρής ομάδας εθελοντών που ακούραστα δούλεψαν για την προσαρμογή στη σχεδίαση της Προστατευτικής Ασπίδας Προσώπου, την εκτύπωση και συναρμολόγηση των κομματιών, ενώ πλέον τα μέλη της ομάδας αυξάνονται. Στόχος, έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, είναι η ομάδα εθελοντών να παράγει τουλάχιστον 15 ασπίδες την ημέρα.

Ο κ. Βαζάκας δήλωσε ότι μετά από αυτό το πρώτο βήμα, το οποίο και θα διευρυνθεί παραγωγικά, διερευνώνται και άλλες περιοχές όπου υπάρχει ανάγκη και όπου μπορεί το Πολυτεχνείο Κρήτης να συνδράμει, με την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό του, τους ανθρώπους που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της μάχης κατά του κορωνοϊου.

Ο κ. Μπέας σε δικές του δηλώσεις μετέφερε τις θερμές ευχαριστίες όλων των επαγγελματιών υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και της Διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας για την προσπάθεια και συμβολή του Πολυτεχνείου Κρήτης στην βελτιστοποίηση των μέτρων ασφάλειας του προσωπικού για την αντιμετώπιση της κρίσης Covid-19, ενώ αναφέρθηκε παράλληλα στην επιτυχή και αναγκαία συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με τα Α.Ε.Ι της χώρας.

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Σημανδηράκης αναφορικά με την προσφορά του Πολυτεχνείου Κρήτης δήλωσε: «Ευχαριστούμε το Πολυτεχνείο Κρήτης για την αγαστή συνεργασία αλλά και την έμπρακτη συνεισφορά του, στον Δήμο Χανίων αλλά και στην κοινωνία των Χανίων, εν τω μέσω της παγκόσμιας αυτής κρίσης. Αυτή η πρωτοβουλία του Πολυτεχνείου Κρήτης, αποδεικνύει την άμεση σχέση του Πολυτεχνείου Κρήτης με την κοινωνία.Δεν μπορούμε, λοιπόν, πάρα να είμαστε ευγνώμονες για όλους αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στηρίζοντας τους επαγγελματίες υγείας και τις Δομές Πρόνοιας του Δήμου Χανίων.»

Παράλληλα, η κα Ζερβουδάκη συμπλήρωσε πως: «Με αφορμή τη σημαντική προσφορά του Πολυτεχνείου Κρήτης αλλά και την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήσαμε νωρίτερα σήμερα το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, σκέφτομαι πόσο όμορφα συνδέονται οι κρίκοι της κοινωνίας των Χανίων όταν υπάρχει κοινός σκοπός.»