Κρήτη

Κρήτη: Ο καιρός το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

καλοκαίρι θάλασσα διακοπές γυναίκα

Καλοκαιρία θα επικρατήσει το επόμενο τριήμερο στην Κρήτη, με ηλιοφάνεια ωστόσο ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στους ανέμους, οι οποίοι διατηρούνται και ενισχύονται από την Κυριακή, και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στο νομό Χανίων.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, σήμερα Παρασκευή οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν κατά τόπους θα διατηρηθούν και οι θερμοκρασίες δεν θα σημειώσουν μεταβολή, στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου και στα νότια, 1 με 2 βαθμούς υψηλότερες.

Αύριο Σάββατο, ανήμερα της Παναγίας, προβλέπεται μικρή εξασθένηση των ανέμων και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, με τις καιρικές συνθήκες να είναι εξαιρετικές για θαλάσσιες δραστηριότητες.

Από την Κυριακή όμως, αναμένεται ενίσχυση των βορείων ανέμων που στα βόρεια του νησιού θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και στα νότια τα 7, ίσως και 8 μποφόρ. Το ίδιο σκηνικό θα διατηρηθεί και την Δευτέρα 17 Αυγούστου.

Κρήτη

Ηράκλειο

ΕΑΣΗ: Τα δικαιολογητικά για την επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες

ΕΑΣΗ

Η ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ενημερώνει  τους  παραγωγούς  δικαιούχους επιστροφής  Φ.Π.Α. αγροτών,  ότι η διαδικασία υποβολής  των  δικαιολογητικών συνεχίζεται έως τις 16 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται  ότι  όποιοι   παραγωγοί  δικαιούνται  επιστροφή  Φ.Π.Α.  πρέπει  να  προσέλθουν  στα  γραφεία  της  Οργάνωσής  μας  στην  Λ.  62  Μαρτύρων  146  ή  στα  υποκαταστήματά  της,  Αρκαλοχωρίου -  Πύργου – Καστελλίου  για  την  υποβολή  τους και  την  έγκαιρη  πληρωμή.

Σημειώνεται  τέλος  ότι,  δικαιούχοι  επιστροφής  Φ.Π.Α. είναι  όλα  τα  φυσικά  πρόσωπα  (αγρότες,   ιδιωτικοί  &  Δημόσιοι  υπάλληλοι που δεν  τηρούν  βιβλία  του  Κ.Β.Σ.και είναι ενταγμένοι στο ειδικό καθεστώς), τα  δε  δικαιολογητικά  που  υποβάλλονται  αυτή  την  περίοδο  είναι  τα  τιμολόγια  αγοράς  προϊόντων  φυτικής  και  ζωικής   παραγωγής  που  εκδόθηκαν  το  οικονομικό  έτος  2019  ήτοι  από  1/1/2019-31/12/2019.

Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

Πρωτότυπα Τιμολόγια

Τραπεζικός Λογαριασμός

Βεβαίωση  εφορίας – φορολογικού έτους 2019, πληρωμών  ενισχύσεων. Η βεβαίωση αυτή μπορεί να εκτυπωθεί από την  ιστοσελίδα του  ΟΠΕΚΕΠΕ με την χρήση του κωδικού TAXISNET.

Σημείωση : Το συνολικό ποσό πώλησης των τιμολογίων πρέπει να υπερβαίνει τα 334€.