Κρήτη

Κρήτη: Νέα μεγάλη πυρκαγιά, σήμανε συναγερμό

πυρκαγιά

Νέο πύρινο μέτωπο σήκωσε στο πόδι την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη καθώς αργά χθες βράδυ, πυρκαγιά ξέσπασε στη Μαρωνιά Λασιθίου. 

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν 39 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 14 πυροσβεστικά οχήματα.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο νωρίς σήμερα το πρωί, ωστόσο στο σημείο παραμένουν πυροσβέστες έως ώτου υπάρξει πλήρης κατάσβεση της φωτιάς. 

 

 

Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο, έγιναν στ'αχτη περίπου 250 στρέμματα γης από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Γεράκι και Ασίτες Ηρακλείου

(φωτογραφία αρχείου)

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - Τζανάκης: Και 8χρονα με τη μετάλλαξη Δέλτα

Κρήτη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 29χρονης Γαλλίδας (βίντεο)

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - σεισμός: Το ΚΕΚ Επιμελητηρίου παραχωρεί αίθουσες για τη στέγαση μαθητών

Σχολική τάξη

Την παραχώρηση έξι αιθουσών για τις προσωρινές ανάγκες φοίτησης των μαθητών του 24ου και 31ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου αποφάσισε ομόφωνα κατά την έκτακτη συνεδρίασή της η Διοικητική Επιτροπή του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Κύριο μέλημα για τη Διοίκηση του ΚΕΚ είναι να διασφαλιστεί από τον Δήμο Ηρακλείου ότι θα αναλάβει πλήρως την ευθύνη για την ασφάλεια των μαθητών με μια σειρά μέτρων, ώστε να μην κινδυνεύουν τα παιδιά. Παράλληλα επιζητεί να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία  του ΚΕΚ κατά τις πρωινές ώρες, με την επιστροφή προς χρήση από το ΚΕΚ, των αιθουσών που έχει παραχωρήσει στο ΕΠΑΛ και παραμένουν αναξιοποίητες, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο του.

Να σημειωθεί ότι η Διοίκηση του ΚΕΚ ουδέποτε αρνήθηκε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου για την παραχώρηση των αιθουσών, αντίθετα έθεσε το θέμα αμέσως σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και καλεί τον Δήμο να συνυπογράψει μνημόνιο συνεργασίας  που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και των Σχολείων και του ΚΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - σεισμός: Το 7ο Δημοτικό της ...διασποράς - Σε άλλα σχολεία τα παιδιά

Βαρδάκης - σεισμός: Άμεσα λύση το πρόβλημα της στέγασης των μαθητών

Ανώγεια - σεισμός: Αναστολή λειτουργίας στο Γυμνάσιο - Λύκειο μετά την αυτοψία

 

ESPA BANNER