Οι συνθήκες υπό τις οποίες ανετράπη ή βυθίστηκε η λέμβος, στην οποία επέβαιναν 20 άτομα, παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστες.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, δεν υπάρχουν άλλοι αγνοούμενοι, ενώ η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει πλέον ολοκληρωθεί, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία για επιπλέον επιβαίνοντες.
Ο δήμαρχος Ιεράπετρας Μανόλης Φραγκούλης περιέγραψε τα θύματα ως κυρίως νεαρούς άνδρες, ενώ τόνισε πως αναζητείται επειγόντως ψυγείο για τη φύλαξη τους, καταδεικνύοντας την άμεση και πιεστική ανάγκη για κατάλληλο χώρο φύλαξης.
Δυστυχώς οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου του ΠΑΓΝΗ δεν επαρκούν για την συντήρησή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι σοροί των άτυχων μεταναστών μεταφέρθηκαν από το Λ.Σ στο λιμάνι της Ιεράπετρας κι από κει γραφεία Τελετών τις παρέλαβαν με προορισμό το ΠΑΓΝΗ προκειμένου να διενεργηθούν οι νεκροψίες – νεκροτομές ώστε να ταυτοποιηθούν.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δύο διασωθέντες από το ναυάγιο νοσηλεύονται με υποθερμία και δεν κινδυνεύει η ζωή τους.
Λίγες εβδομάδες μετά τη Γαύδο
Το νησί δεν έχει ακόμη συνέλθει από το προηγούμενο ναυάγιο ανοιχτά της Γαύδου τον Νοέμβριο, όπου τρεις άνθρωποι – μία γυναίκα και δύο νεαροί άνδρες – έχασαν τη ζωή τους, ενώ πολλοί άλλοι αγνοούνταν. Συνολικά 55 μετανάστες είχαν διασωθεί τότε υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αγροτοκτηνοτρόφοι Κρήτης: Έστησαν ήδη τα πρώτα μπλόκα στα Πεζά - Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες