Κρήτη

Μια ακόμη Γαλάζια Σημαία στην Αμμουδάρα

γαλάζια σημαία Αμμουδάρα

Μία ακόμη διάκριση για την παραλία της Αμμουδάρας του Δήμου Μαλεβιζίου καθώς απονεμήθηκε και φέτος Γαλάζια Σημαία στο Ξενοδοχείο Agapi Beach. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε ειδική τελετή έπαρσης στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Γιάννης Μαρής, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της αρμόδιας Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Μαλεβιζίου, καθώς και της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.

Οι Γαλάζιες Σημαίες που αποδίδονται στις ακτές του Δήμου Μαλεβιζίου αποτελούν σημαντικό στοιχείο ποιότητας για το τουριστικό προϊόν του Μαλεβιζίου, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας, αναφέροντας: «Η διεθνής διάκριση στις οργανωμένες παραλίες  του Δήμου Μαλεβιζίου, για τα καθαρά νερά, την ασφάλεια των λουόμενων και τις προσφερόμενες υπηρεσίες, τις καθιστούν σημαντικό πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας για την απόδοση Γαλάζιας Σημαίας δημιουργούν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό μας προϊόν. Στόχος μας είναι σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τις επιχειρήσεις του Μαλεβιζίου να αναδείξουμε ποιοτικά το τουριστικό προφίλ της περιοχής μας, με αναβαθμισμένες δράσεις και υπηρεσίες».

Η γαλάζια σημαία

Η γαλάζια σημαία απονέμεται σε οργανωμένες ακτές με βάση αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια και αποτελεί μία πρότυπη δράση για ακτές με μεγάλο αριθμό λουόμενων.

Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε τη δεκαετία του ‘80 και εφαρμόζεται σε περισσότερες από 50 χώρες από το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (FEE) σε συνεργασία με τους συντονιστές των χωρών μελών του, εφαρμόζει κριτήρια βράβευσης τα οποία αναθεωρούνται και αυστηροποιούνται διαρκώς, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών στις ακτές και στις μαρίνες που βραβεύονται.

Κρήτη

Ηράκλειο

Επιστολή Φραγκάκη σε Καραμανλή για την οδική σύνδεση του αεροδρομίου Καστελλίου

Φραγκάκης

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή απέστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης με την οποία ζητάει την αναθεώρηση της μελέτης κατασκευής του έργου που αφορά την οδό σύνδεσης του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου με την οδό Αρκαλοχωρίου-Βιάννου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος προτείνει ο συνδετήριος δρόμος αεροδρομίου με την οδό Αρκαλοχωρίου Γαζέπι Μύλος, μήκους 6 χλμ, να κατασκευαστεί στα πρότυπα κλειστού αυτοκινητόδρομου με δύο κλάδους και δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με παράπλευρο οδικό δίκτυο και να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος και ασφαλής κόμβος στο σημείο που τέμνεται με τον δρόμο Αρκαλοχώρι-Γαζέπι Μύλος, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών από και προς την ενδοχώρα του Δήμου.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το υπάρχον σχέδιο προβλέπει – στο ανωτέρω τμήμα - την κατασκευή ανοιχτού αυτοκινητόδρομου μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση, με συνέπεια να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος των διερχόμενων οδηγών, δεδομένης της σημαντικής αύξησης της κυκλοφορίας που θα σημειωθεί τα επόμενα χρόνια λόγω της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμένα. Γράφει ο Μανόλης Ν. Σφακιανάκης

Ηράκλειο - Εστίαση: Επιπλέον μέτρα στήριξη ζήτησαν οι επαγγελματίες

Ηράκλειο: Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων