Κρήτη

Κρήτη - Lockdown: Πώς θα γίνεται η μετακίνηση για το λιομάζωμα - Ποια έγγραφα χρειάζονται

Λιομάζωμα

Διευκρινήσεις για το πώς οι αγρότες που αυτή την περίοδο στην Κρήτη συλλέγουν τις ελιές τους μπορούν να μετακινούνται μετά το lockdown που ξεκινά από αύριο έδωσε ο ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη,καθώς υπήρχε μεγάλη ανησυχία σε χιλιάδες Κρητικούς, είτε ήταν κατά κύριο επάγγελμα αγρότες είτε ετεροεπεγγαλματίες.

Ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε ότι επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα και φυσικά οι μετακινήσεις όσων απαιτούνται για να ολοκληρώσουν τη συγκομιδή ελαίων και άλλων αγροτικών προϊόντων ακόμη και εκτός νομού.

Όπως είπε ο κ.Σταμπουλίδης όσοι έχουν αγροτικές εργασίες όπως το λιομάζωμα θα μπορούν είτε χειρόγραφα είτε μέσω του εντύπου Α (βεβαίωση εργοδότη)που υπάρχει στο forma.gov.gr για τη δήλωση εργασίας να αναγράφουν ότι πρόκειται για αγροτική εργασία και με συμπληρωμένα τα στοιχεία τους συν την ταυτότητά τους που θα τα αποδεικνύει και θα μπορούν να μετακινηθούν.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του ekriti.gr και σε ότι αφορά στο τι θα ισχύσει για το λιομάζωμα, ο ιδιοκτήτης του ελαιώνα υποχρεούται εκτός από το έντυπο μετακίνησης να έχει μαζί του και το έντυπο Ε9 της Εφορίας.

 Επίσης όποιος επιθυμεί να συνδράμει στην ελαιοσυλλογή για να μπορέσει να μεταβεί στο λιόφυτο, θα πρέπει να υπογράψει μια υπεύθυνη δήλωση - σύμφωνα με την οποία - θα βεβαιώνεται ότι θα βοηθήσει στο λιομάζωμα.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε σήμερα ότι για τη συγκομιδή της ελιάς, οι εργάτες πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση εργασίας από τον εργοδότη τους, ενώ αν πρόκειται για ιδιοκτήτες και κληρονόμους απαιτείται το Ε9. 

Σε ό,τι αφορά στους ελαιοπαραγωγούς, πρέπει να έχουν μαζί τους τη δήλωση ΟΣΔΕ, βάσει της οποίας λαμβάνουν τις επιδοτήσεις. 

 

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το αυτοκίνητο έπεσε μέσα στο ρέμα (φωτογραφίες)

τροχαίο στον Κατσαμπά

Κυριολεκτικά από θαύμα γλίτωσε ένας άνδρας σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο το όχημα του οποίου βρέθηκε μέσα σε ρέμα που βρίσκεται κάτω από γεφυράκι στην περιοχή του Κατσαμπά!

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Νίκος Ρουμπάκης, το αυτοκίνητο βρέθηκε κυριολεκτικά όλο μέσα στο ρέμα.

Από θαύμα γλίτωσε ο οδηγός
Από θαύμα γλίτωσε ο οδηγός

Πρόκειται για ένα περιστατικό από το οποίο εύκολα θα μπορούσαμε να είχαμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή.

Ωστόσο, σύμφωνα με ενημέρωση του ekriti από το ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο, ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Το ΕΚΑΒ μετέφερε τον οδηγό στο νοσοκομείο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί
Το ΕΚΑΒ μετέφερε τον οδηγό στο νοσοκομείο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί

Πάντως, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αγανακτήσει με τα τροχαία που συμβαίνουν συχνά στο συγκεκριμένο σημείο και ζητούν την παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Έκοψε στα δύο ο καινούργιος δρόμος στο Αρκαλοχώρι (βιντεο)

Ηράκλειο: Αλκοτέστ και ενημέρωση από την Τροχαία σε καταστήματα εστίασης (φωτο)

Ηράκλειο: Στις φλόγες το ΙΧ - Σε πανικό ο οδηγός

ESPA BANNER