Κρήτη

Κρήτη: Κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή - Κλείνουν όλα τα σχολεία στο Οροπέδιο

Αίθουσα σχολείου

Κλειστές από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, με απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr αργά χθες βράδυ διαπιστώθηκε από τους υγειονομικούς, ότι μαθητής Λυκείου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, την περασμένη Δευτέρα ο μαθητής, ήταν στο σχολικό του ΚΤΕΛ με μαθητες για πάνω από μισή ώρα. 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, ο μαθητής, είναι αδελφός ενός φαντάρου από το Οροπέδιο ο οποίος την περασμένη Παρασκευή έφυγε για να επιστρέψει στο στρατόπεδο της Ρόδου όπου υπηρετεί και την επόμενη ημέρα διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Να σημειωθεί ότι έχει ήδη ξεκινήσει η ιχνηλάτηση όλων των επαφών του μαθητή.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (11/2) θα γίνουν μαζικά τεστ στο προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου Οροπεδίου και έχει ήδη δρομολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα διαδικασία τεστ γενικού πληθυσμού.

Δείτε και τη σχετική ανάρτηση του Δημάρχου, Γιάννη Στεφανάκη:

 

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου ενημερώνει ότι όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές...

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Στεφανάκης στις Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Στη φυλακή για τη νταλίκα με το κρέας και τα ναρκωτικά

Αρκαλοχώρι: Τί έδειξαν τα εκατοντάδες rapid tests

Κρήτη: Νεκρή η γυναίκα που έπεσε στο κενό

Ηράκλειο: Έφοδος της ΟΠΚΕ σε σπίτι στο Κορακοβούνι

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Διανομή προϊόντων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ

τρόφιμα ΤΕΒΑ

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει τους πολίτες δικαιούχους του ΤΕΒΑ  ότι στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ  ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙS 5029840», θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών παντοπωλείου (φέτα, γραβιέρα, κρεμμύδια, πατάτες, πελτές ντομάτας, μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη) στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα  28/06/2021.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Τη Δευτέρα 28/06/2021 θα παραλάβουν οι Φορείς των  Π.Ε. Χανίων, Π.Ε. Ρεθύμνου και ο Δήμος Χερσονήσου.
  • Την Τρίτη 29/06/2021 οι Φορείς της  Π.Ε. Λασιθίου.
  • Την Τετάρτη 30/06/2021 οι λοιποί Φορείς της Π.Ε. Ηρακλείου.
  •     Από Δευτέρα 28/06/2021 έως Παρασκευή 02/07/2021 θα παραλάβει τμηματικά ο Δήμος  Ηρακλείου.

Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν από τους συμπραττόμενους φορείς της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, μετά την παραλαβή τους από τον Επικεφαλής της Σύμπραξης και οι συμπραττόμενοι φορείς υποχρεούνται να ενημερώσουν με μήνυμα όλους τους δικαιούχους για τη διάθεση των προϊόντων.

Τυχόν ποσότητες που δεν παραληφθούν από τους ωφελούμενους θα επαναδιανεμηθούν σε ωφελούμενους δικαιούχους.

Κατά τη διαδικασία της διανομής στα σημεία διανομής ενημερώνουμε τους πολίτες ότι θα τηρούνται όλα τα μέτρα και οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19), σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τις κατευθυντήριες οδηγίες που εκδίδονται από αρμόδιους φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετάλλαξη Δέλτα: Γιατί χτύπησε «κόκκινος συναγερμός» σε Ελλάδα και Ευρώπη

Δήμος Ηρακλείου: Έκτακτη ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές λόγω COVID-19

Ηράκλειο: Συναγερμός για το σκυλάκι που έπεσε στη θάλασσα (Φωτογραφίες)