Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη - κορωνοϊός: Φωτογραφίες από τον εμβολιασμό στα υπόλοιπα νοσοκομεία

Image
Από τον εμβολιασμό στο Νοσοκομείο Σητείας
 clock 12:09 | 08/01/2021 writer icon newsroom ekriti.gr

 

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά της covid 19 και στα υπόλοιπα νοσοκομεία του νησιού, πέραν του ΠΑΓΝΗ και του Νοσοκομείου Χανίων, όπου ο εμβολιασμός ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα. Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, πρώτος εμβολιάστηκε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Μανώλης Φερδούτσης, ο οποίος τόνισε ότι αποτελεί ηθική υποχρέωση όλων να εμβολιαστούμε σε όποια ηλικία και αν είμαστε.

Στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου λειτουργούν τρεις εμβολιαστικές γραμμές το πρωί και μία το απόγευμα και καθημερινά θα εμβολιάζονται εκατό υγειονομικοί, δήλωσε ο διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Κωνσταντίνος Τερζάκης που εξήγησε ότι μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον υγειονομικών να εμβολιαστούν φτάνει το 68%, ενώ εκτιμά ότι αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί με την πάροδο των ημερών.

«Στόχος μας είναι να μη χαθεί καμία δόση εμβολίου και να είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος, όπως αρχικά ήταν ο προγραμματισμός του υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Δηλαδή 20 Ιανουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη δόση των υγειονομικών και να προχωρήσουμε στο γενικό πληθυσμό, τους ηλικιωμένους που είναι η ομάδα στην οποία έχει δοθεί προτεραιότητα από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών», όπως δήλωσε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη.

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης δήλωσε επίσης ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και τα σημεία όπου θα εμβολιάζονται οι πολίτες.

«Η στόχευση αφορά στην ανάγκη να αναπτυχθούν αρκετά σημεία και να γίνεται ο εμβολιασμός με την απαραίτητη ασφάλεια. Επιχειρούμε να διαμορφώσουμε ένα σχεδιασμό με σημεία που να είναι καλές οι συνθήκες πρόσβασης των πολιτών και να μπορέσουμε να καλύψουμε γεωγραφικά όλο τον πληθυσμό της Κρήτης. Σταδιακά θα ξεκινήσει η ενεργοποίηση των εμβολιαστικών γραμμών και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», συμπλήρωσε η κ.Μπορμπουδάκη.

Πρόκειται για τη δεύτερη "παρτίδα" εμβολιασμών, μετά την αρχή που έκαναν το ΠΑΓΝΗ και το Νοσοκομείο Χανίων, την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Λευτέρη Μαρκάκη, το νέο έτος ξεκίνησε στο Ρέθυμνο με τους εμβολιασμούς του προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος, « ...καθιστώντας έτσι το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου το σημείο εκκίνησης και σταδιακής επαναφοράς στην κανονικότητα του νομού μας». «Απαιτεί τον συντονισμό πάρα πολλών υπηρεσιών και φορέων… Όλοι μαζί έχουμε καταφέρει να θεωρούμε σήμερα δεδομένο, κάτι που λίγο καιρό πριν φάνταζε αρκετά μακρινό», πρόσθεσε για τον εμβολιασμό.

Σημειώνεται, ότι έως τις 20 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί οι υγειονομικοί στο Ρέθυμνο και σύμφωνα με τις οδηγίες που θα λάβει το νοσοκομείο θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στους πολίτες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου.

«Η μεγάλη στιγμή που περίμεναν όλοι, που περίμεναν όλοι οι υγειονομικοί έφτασε, ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο και όπως ανέφερε ένας γιατρός, ένα μικρό τσίμπημα στο μπράτσο ένα μεγάλο άλμα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα», δήλωσε ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Βασίλης Ακτουδιανάκης, και σημείωσε: «Καταλαβαίνω και κατανοώ πολλούς, οι οποίοι είναι ακόμα διστακτικοί διότι κάθε τι νέο, ειδικά στον χώρο της επιστήμης, φοβίζει, ίσως τρομάζει. Όλοι, όμως, θα πρέπει να αναλογιστούμε τι μας έχει πάρει και τι μας έχει αφήσει πίσω αυτός ο εφιάλτης… Η ανθρωπότητα πιέστηκε και ίσως ένα τρίτο κύμα πιέσει ακόμα περισσότερο με άμεσα αποτελέσματα. Για αυτό, λοιπόν, εάν θέλουμε να κερδίσουμε πίσω τη ζωή μας, εάν θέλουμε να ξαναπάρουμε πίσω αυτά που έχουμε χάσει, εάν θέλουμε να δούμε να ξαναγυρίσουν τα παιδιά μας σχολείο, να ανοίξουν οι δουλειές μας, να ξανακυκλοφορήσουμε ελεύθεροι, να ξαναδούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπά, θα πρέπει να κάνουμε δύο βασικά πράγματα. Το ένα είναι να συνεχίσουμε να προσέχουμε για πολύ καιρό -όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα- και το δεύτερο βέβαια να εμβολιαστούμε».

Από την πλευρά του, ο πνευμονολόγος και υπεύθυνος Διαχείρισης Κλινικής covid του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, Γιώργος Χριστοφάκης, ανέφερε πως η κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας θα αναστραφεί και τα πράγματα θα μπουν στον σωστό δρόμο με την έναρξη των εμβολιασμών. «Πρέπει να τονιστεί ότι για την ανάπτυξη και για την έγκριση των εμβολίων που έχουμε στη διάθεση μας ισχύουν όλες οι υψηλές επιστημονικές προδιαγραφές και νομικές επιταγές που διέπουν την έγκριση και την κυκλοφορία οποιουδήποτε νέου φαρμάκου, που πρόκειται να διατεθεί στην αγορά», επεσήμανε ο κ. Χριστοφάκης, υπογραμμίζοντας: «Με την έναρξη του εμβολιασμού θα μειωθεί η επίπτωση της νόσου, η νοσηρότητα και θνητότητα που σχετίζονται με τη νόσο, οι άμεσες και οι μακροχρόνιες επιπλοκές της νόσου και βασικά και οι κοινωνικές συνέπειες… Μέχρι, όμως, να ολοκληρωθεί ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού για την απόκτηση ανοσίας, είναι απαραίτητη η τήρηση και πιστή εφαρμογή των μέτρων που υπάρχουν… Προτρέπω όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν για δύο και βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι η προάσπιση και θωράκιση της ατομικής υγείας και η προστασία του δημοσίου συμφέροντος».

Η πρώτη που εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ήταν το μέλος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και υπεύθυνη των δύο Εμβολιαστικών Κέντρων του νοσοκομείου, Αποστολία Σαλβαράκη, η οποία δήλωσε πως « …τιμητικά σήμερα ήμουν η πρώτη που εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο μας. Στα μάτια τα δικά μου εμβολιάστηκε όλο το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου, που τόσους μήνες αγωνιστήκαμε με τον αόρατο εχθρό που έχει πάρει τις ζωές μας. Προτρέπω όλους τους πολίτες του νόμου να συμμετέχουν στον εμβολιασμό για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας».

Στόχος του Υπουργείου Υγείας  είναι ο εμβολιασμός των υγεινομικών σε όλη τη χώρα να έχει ολοκληρωθεί στις 20 Ιανουαρίου.

Δείτε δηλώσεις της αναπληρώτριας διοικήτριας του Νοσοκομείου Σητείας Μαρίας Δαρατσιανού στον Sitiafm:

 

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα γίνονται rapid test και στους κατοίκους των Μοιρών του Δήμου Φαιστού.

Διαβάστε επίσης:

Εξαφανίστηκε ανήλικη στο Ηράκλειο - Τι λέει στο ekriti ο πατέρας της

Ηράκλειο: Έδωσαν... μία περιουσία για τα αυτοκίνητα αλλά δεν τα πήραν ποτέ

Κρήτη: Μάλωσαν και τον χτύπησε με μεταλλικό αντικείμενο

Παπαθανάσης: Το click away προηγείται των κομμωτηρίων - Όχι ακόμη click in shop

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2022 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis