Κρήτη

Κρήτη: Το ΚΚΕ θρηνεί για την Παγώνα Βασιλάκη

ΚΚΕ υποψήφιοι Κρήτη

Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ, με βαθιά θλίψη, ανακοινώνει το θάνατο της Παγώνας Βασιλάκη, χήρας του Νίκου Βασιλάκη. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
'Η συντρόφισσα Παγώνα Βασιλάκη, το γένος Μηλαθιανάκη, γεννήθηκε το 1923 στο Σμάρι. Γυναίκα του Νίκου Βασιλάκη (ο Δάσκαλος), στελέχους του ΚΚΕ για πολλές δεκαετίες ως το θάνατό του το 2011. Παντρεύτηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1960 μετά την απελευθέρωση του σ. Νίκου, στον οποίο παρέμεινε πιστή σύντροφος στη ζωή, στις ιδέες και στους αγώνες, σταθερό και ισχυρό στήριγμα στα δύσκολα χρόνια της εφτάχρονης δικτατορίας που ακολούθησε και σε όλη τη μετέπειτα κομματική δράση του. 

Η σ. Παγώνα, στα δύσκολα χρόνια της 7χρονης δικτατορίας, δεν τρομοκρατήθηκε ποτέ από χαφιέδες και τρομοκράτες ούτε στα χρόνια που ακολούθησαν. Αλύγιστη, πιστή πάντα στο σύντροφό της Νίκο και το Κόμμα τους, το ΚΚΕ! Παρόλο που την  παρακολουθούσαν μέρα νύχτα, την καλούσαν στην ασφάλεια, της έκαναν ψυχολογικό ακόμη και οικονομικό πόλεμο, δίνοντάς της «πατρικές συμβουλές». Εκείνη όμως δεν είχε ανάγκη από συμβουλάτορες. Με όπλο την εργατικότητά της, την τέχνη της ράφτρας μπόρεσε να στηρίξει το σπίτι της, τον άντρα της. Η σ. Παγώνα είχε πάρει την απόφαση της ζωής της: Να είναι δίπλα στον αγαπημένο της, να τον στηρίξει. Αν χρειάζονταν να πάνε μαζί στο θάνατο. 

Η συντρόφισσα Παγώνα παρέμεινε πιστή στο Κόμμα όλα αυτά τα χρόνια. Πάντα αγωνιούσε για την πορεία του Κόμματος ακόμα και τα τελευταία χρόνια που ήταν καθηλωμένη στο κρεβάτι και συνέβαλλε ως την τελευταία στιγμή στην οικονομική του ενίσχυση από την πενιχρή σύνταξη που εισέπραττε. Η ίδια, ως το θάνατό της, διατηρούσε βαθιά πίστη στο ΚΚΕ, πεπεισμένη για την αναγκαιότητα της ανατροπής του σάπιου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος και της οικοδόμησης του σοσιαλισμού-κομμουνισμού! Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στα ανίψια και τους οικείους της συντρόφισσας Παγώνας Βασιλάκη".

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Επιθεώρηση εργασιών στο γήπεδο του Φόδελε

Γηπεδο Φοδελε

Την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Φόδελε, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται από τη σύμβαση, ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πετούση και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη ο κ Μποκέας βρέθηκε στο υπό κατασκευή γήπεδο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπο Παντερή και τον ανάδοχο του έργου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη σύμβαση προβλέπεται η δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, χώρου προθέρμανσης, καθώς και ενός ισόγειου μεταλλικού κτιρίου 175 τετραγωνικών. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 915.000 ευρώ.

Αυτό που ζήτησε ο κ. Μενέλαος Μποκέας από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε, είναι να εξεταστεί η δυνατότητα, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου να κατασκευαστεί και ένα γήπεδο μπάσκετ. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο αθλητισμού στο Φόδελε. Έναν πόλο έλξης για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής. Έχουμε σχεδιάσει ένα μοντέλο ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης στο δήμο Μαλεβιζίου και βήμα βήμα δημιουργούμε τις απαραίτητες υποδομές και αναβαθμίζουμε υφιστάμενες, για την υποστήριξη αυτού του σχεδιασμού.» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (φώτο)

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Χανιά: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 80 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης