Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κεραυνός στο αεροδρόμιο προκάλεσε σοβαρές ζημιές

κεραυνός

καταιγίδες που πλήττουν το Ηράκλειο μπορεί να μην προκάλεσαν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες αλλά και στα αεροσκάφη, προκάλεσαν όμως την κινητοποίηση της Υπηρεσίας Πολιτικής αεροπορίας. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr το απόγευμα της Πέμπτης ένας κεραυνός έπεσε στα στα ανεμόμετρα των κυρίως αεροδιαδρόμων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης" προκαλώντας αναστάτωση στο προσωπικό.

Ο κεραυνός έθεσε εκτός λειτουργίας  τα ανεμόμετρα που είναι άκρως αναγκαία για τη σωστή πληροφόρηση των πιλότων για τους ανέμους που επικρατούν πάνω από το αεροδρόμιο ώστε να προσγειώνουν με ασφάλεια τα αεροσκάφη.

Αυτή η μεγάλη ζημιά είχε ως συνέπεια το προσωπικό αλλά και ο μετεωρολόγος του αερολιμένα να λαμβάνουν μετρήσεις κατά διαστήματα με φορητά ανεμόμετρα διασχίζοντας με αυτοκίνητο έως στις άκρες των διαδρόμων. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να μεταφέρουν τις ριπές των ανέμων στον πύργο ελέγχου ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι υπάρχει ακρίβεια και ενημέρωση κατά τη διάρκεια της προσγείωσης.

Κρήτη

Λασίθι

Έργο οδοποιίας 720.000 ευρώ στην Παχειά Άμμο

οδοποιία - Παχειά Άμμος

Ολοκληρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα έργα οδοποιίας που έχουν υλοποιηθεί στον Δήμο Ιεράπετρας με τίτλο «Βελτίωση πρόσβασης στην περιοχή Αναδασμός Παχείας Άμμου – Καβουσίου»,συνολικού προϋπολογισμού 720.000€.  

Το έργο στόχευε στη διευκόλυνση της διέλευσης των οχημάτων, της μετακίνησης των αγροτών και της διακίνησης των προϊόντων. 

Αφορούσε εκτεταμένες εργασίες διαπλάτυνσης, ασφαλτόστρωσης 5km δρόμου, καθαρισμούς,  κ.α.
 
Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσιος Καλαντζάκης, μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Παχείας Άμμου, Γεώργιο Ραπάνη, τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ, Γεώργιο Ρελάκη και τον Ειδικό Συνεργάτη-Πολιτικό Μηχανικό, Σπύρο Λαποκωνσταντάκη,  επισκέφτηκαν την περιοχή και περιηγήθηκαν στο έργο.

Κατόπιν, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε: «Έχουμε τη χαρά να παραδίδουμε στους κατοίκους της Παχειάς Άμμου ένα σπουδαίο έργο οδοποιίας μεγάλης έκτασης.  

Η ευρύτερη περιοχή της Παχειάς Άμμου-Καβουσίου τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ραγδαία τόσο με τη δραστηριοποίηση μεγάλων εταιρειών, όσο και με επενδύσεις αγροτών. 

Το έργο ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και εντάσσεται σε μια σειρά πρωτοβουλιών που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της Παχειάς Άμμου. 

Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, το θέσαμε ως προτεραιότητα, το σχεδιάσαμε, εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότησή του, το υλοποιήσαμε και τώρα παραδίδουμε προς χρήση ένα σύγχρονο και ασφαλές έργο οδοποιίας. 

Το προσεχές διάστημα σε συνεργασία με την Κοινότητα, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα προχωρήσει στη σήμανση του οδικού δικτύου.  

Στόχος μας είναι με τα έργα μας να εξασφαλίσουμε την ισόρροπη ανάπτυξη σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Ιεράπετρας ανταποκρινόμενοι σε όσα έχουμε δεσμευτεί στους πολίτες».