Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη - κακοκαιρία: Ποια σχολεία και σε ποιους Δήμους θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα

Image
Χιονια Οροπεδιο Λασιθιου
 clock 12:34 | 05/02/2023 writer icon newsroom ekriti.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας στην Κρήτη ενώ πολλά σχολεία σε δήμους θα παραμείνουν τη Δευτέρα κλειστά.

Κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών
με απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας δεν θα λειτουργήσουν την Δευτέρα 6
Φεβρουαρίου όλα σχολεία στο δήμο Ηρακλείου και μέσα στην πόλη.

Κλειστά τα σχολεία και στο Δήμο Μαλεβιζίου

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Μαλεβίζι, καθώς και οι δημοτικοί και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ -ΜΕΑ.
Η απόφαση λήφθηκε λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που ήδη έχουν ξεκινήσει να εκδηλώνονται στην περιοχή και αναμένονται να ενταθούν τις επόμενες ώρες στο πλαίσιο της κακοκαιρίας «BARBARA», σύμφωνα με το αναθεωρημένο έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων γίνεται προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και η αποφυγή ατυχημάτων.

Κλειστά τα σχολεία στη Χερσόνησο

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, 6 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και οι παιδικοί σταθμοί (δημόσιοι και ιδιωτικοί) στο Δήμο Χερσονήσου.

Με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ξεκίνησαν να εκδηλώνονται σε ολόκληρη την Κρήτη και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις για περαιτέρω επιδείνωση, ελήφθη η απόφαση να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία στο Δήμο χερσονήσου για αύριο Δευτέρα.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη με στόχο την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού) από ενδεχόμενους κινδύνους μετακίνησης, από και προς τις σχολικές μονάδες. Τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση μέσω webex. Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων για την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.

Κλειστά τα σχολεία στη Γόρτυνα

Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, όλα τα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας (Βρεφικός - Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, του παγετού και της επικινδυνότητας στην μετακίνηση των μαθητών και εκπαιδευτικών. 

Χιόνι στο Οροπέδιο Λασιθίου

Στον Δήμο οροπεδίου Λασιθίου ξεκίνησε να χιονίζει λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι με ένταση μετά το μεσημέρι.

Image
Οροπέδιο Λασιθίου

Τα σχολεία με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη ενώ όπως είπε στο ekriti.gr αποφασίστηκε να κλείσει ο δρόμος από την Καρδαμούτσα προς τον Άγιο Ιωάννη μέσο του κάμπου καθώς στύλος της ΔΕΗ έκοψε με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς.

Image
δρομος κλειστος

(Ο δρόμος που έκλεισε στο Οροπέδιο Λασιθίου)

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος οροπεδίου Λασιθίου βρίσκεται από σήμερα σε αυξημένη επιφυλακή έχοντας θέσει όλες τις υπηρεσίες του σε ετοιμότητα ενώ και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται επί οδός για τυχόν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Επίσης το Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων είναι και εκείνο σε επιφυλακή διαθέτοντας δύο ασθενοφόρα.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος, οι οδηγοί που κινούνται προς το Οροπέδιο Λασιθίου, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι υποχρεωτικά με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του φαινομένου:

Ο Δήμος Ανωγείων ενημερώνει ότι αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 όλες οι σχολικές μονάδες και ο παιδικός σταθμός θα παραμείνουν κλειστά λόγω του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών. Επίσης θα παραμείνουν κλειστές οι δομές του ΚΗΦΗ και ΚΔΑΠ.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου θα φροντίσουν για την επιμέλεια των ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σωκράτη Κεφαλογιάννη που μίλησε στο ekriti.gr την Τρίτη θα υπάρξει επαναξιολόγηση αν και σύμφωνα με τον δήμαρχο είναι πολύ πιθανό να παραμείνουν και τότε κλειστά.

Από πλευράς της η Περιφέρεια Κρήτης εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους καλεί να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις αλλά και το πέρασμα από διαβάσεις όπως είναι οι Ιρλανδικές και άλλα επικίνδυνα σημεία κατά τη διάρκεια του κύματος της κακοκαιρίας.

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Χανίων

Με απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη αναστέλλεται η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και Νηπιαγωγείου Κεραμειών, για αύριο 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή των Κεραμειών και δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

 

Κλειστά σχολεία στο δήμο Καντάνου -Σελίνου

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Καντάνου - Σελίνου εξαιτίας της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την περιοχή.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου , «εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας Barbara, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου καθώς και Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 06.02.2023, με απόφαση Δημάρχου».

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών εξαιτίας της κακοκαιρίας "Μπάρμπαρα ", για αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Σκινέ Φουρνέ θα παραμείνουν κλειστά.
Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Πλατανιά, θα λειτουργήσουν όλοι κανονικά, για όσα παιδιά προσέλθουν.

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Κισσάμου

Ο Δήμος Κισσάμου ανακοινώνει ότι, αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Έλους θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται να εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στις ορεινές, κυρίως, περιοχές του Δήμου μας.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Εντυπωσιακές εικόνες με τις αστραπές πάνω από την πόλη

Ηράκλειο: Πένθος για τον ξαφνικό χαμό του γνωστού επιχειρηματία

Ηράκλειο: Ανοικτά, λόγω κακοκαιρίας, Κέντρο Αστέγων και αίθουσα στο Πολιτιστικό

Κακοκαιρία "Μπάρμπαρα": Χιονίζει στα βόρεια προάστια της Αττικής (βίντεο)

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2023 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis