Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Κρήτη σήμερα σε ότι έχει να κάνει με τις βροχές και τις χιονοπτώσεις, ωστόσο η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ χρειάζεται προσοχή στις περιοχές όπου έχει χιονίσει τα προηγούμενα 24ωρα.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος του παγετού. Οι ορεινοί δήμοι της Κρήτης και συγκεκριμένα στις περιοχές των Ανωγείων, του Οροπεδίο Λασίθίου και του δήμου Μαλεβιζίου προσπαθούν να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοικτό με τα μηχανήματα που διαθέτουν, καθώς οι χιονοπτώσεις των προηγούμενων ορών ήταν έντονες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας στ' Ανώγεια, το χιόνι που έπεσε έφτασε τους 15 πόντους ενώ συνολικά έχει ξεπεράσει το μισό μέτρο με τη θερμοκρασία να πέφτει στους -2 βαθμούς, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σωκράτη Κεφαλογιάννη.
Πυκνή ήταν η χιονόπτωση και στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου και εκεί οι θερμοκρασίες ήταν ιδιαίτερα χαμηλές.
Δείτε βίντεο του Δημάρχου, Γιάννη Στεφανάκη.
Χιόνια φυσικά έχουν πέσει σε αρκετές περιοχές της Κρήτης. Χαρακτηριστική η εικόνα από τον Αχεντριά του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων όπου οι κάτοικοι ξύπνησαν ακόμα μία ημέρα, με το τοπίο να είναι λευκό.
Image![]()
(Φωτογραφία από Αχεντριά - Θοδωρής Λαρουντζάκης)
Διαβάστε επίσης:
Κρήτη: Στα ίχνη του καλλιεργητή της χασισοφυτείας
Ηράκλειο: Οργισμένη ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συσπείρωση για το θάνατο του αστέγου
Κρήτη: Κοπή πίτας από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος