Κρήτη

Κρήτη - κακοκαιρία: Χιόνια, παγωνιά και προβλήματα (φωτογραφίες)

Οροπέδιο χιόνια

Στα λευκά ντύθηκαν πολλές περιοχές της Κρήτης. Η επέλαση της κακοκαιρίας "Μήδεια" συνεχίζεται με πυκνές χιονοπτώσεις, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις βοριάδες

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου εφιστά την αυξημένη προσοχή των οδηγών σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου με την κίνηση των οχημάτων να γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ μηχανήματα συνέχιζαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας να διατηρούν τους δρόμους ανοιχτούνς, και να μην διακοπέι η πρόσβαση στον ορεινό Δήμο.

Μάχη για να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι στο Οροπέδιο Λασιθίου
Μάχη για να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι στο Οροπέδιο Λασιθίου

Όπως ενημερώνει ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, διακοπή ρεύματος σημειώθηκε σε όλο το νότιο τμήμα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, από τον Άγιο Κωνσταντίνο έως το Κάτω Μετόχι.

Έχουν ειδοποιηθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση.

Το δίκτυο στο Μαρμακετων επιδιορθώθηκε στις 2:10 πμ.

Εναερίτης του ΔΕΔΔΗΕ επιδιορθώνει βλάβη στο Οροπέδιο
Εναερίτης του ΔΕΔΔΗΕ επιδιορθώνει βλάβη στο Οροπέδιο

Mεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε χθες λίγο πριν την Παναγία Κερά με αποκόλληση μεγάλων βράχων από το βουνό.

 

Στα λευκά το Καμινάκι Οροπεδίου Λασιθίου
Στα λευκά το Καμινάκι Οροπεδίου Λασιθίου
Χιονισμένο τοπίο στο Οροπέδιο Λασιθίου
Χιονισμένο τοπίο στο Οροπέδιο Λασιθίου

 

Σα βγαλμένο από παραμύθι το Καμινάκι Οροπεδίου Λασιθίου
Σα βγαλμένο από παραμύθι το Καμινάκι Οροπεδίου Λασιθίου

Χιονισμένα και τα Ανώγεια

Χιονισμένα τα Ανώγεια
Χιονισμένα τα Ανώγεια

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις Δημοτικές οδούς του Δήμου Ανωγείων ενώ διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων έχουμε στη Δημοτική οδό Σπηλίου – Γερακαρίου του Δήμου Αγίου Βασιλείου και στη Δημοτική οδό Αρκαδίου – Καλογέρου του Δήμου Αμαρίου.

Στα λευκά το όμορφο χωριό
Στα λευκά το όμορφο χωριό

Χθες σήμανε συναγερμός για 5 οχήματα που κόλλησαν στο χιόνι και χρειάστηκαν συνεργεία του Δήμου Ανωγείων για να επανέλθουν στην κυκλοφορία χωρίς πάντως να υποστούν υλικές ζημιές. Τρία οχήματα ανασύρθηκαν από την περιοχή “Κυλιστός” και δυο από την περιοχή του “Ζερβού”.

Χιονοπτώσεις αναμένονται σήμερα ακόμα και σε περιοχές της Κρήτης με χαμηλό υψόμετρο ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμα και μέσα στο Ηράκλειο!

Χιόνια στον Δήμο Μαλεβιζίου

Μάχη για να κρατηθεί ανοικτό το οδικό δίκτυο δίνουν από χθες, τα συνεργεία στον Δήμο Μαλεβιζίου. Μηχανήματα του Δήμου παρεμβαίνουν προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο σε Γωνιές, Αστυράκι, Καμαράκι, Καμαριώτη και Αηδονοχώρι.

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια της Κρήτης ενώ με αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών Ηρακλείου Ρεθύμνου και Χανίων τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο.

Με αλυσίδες η πρόσβαση στη Μεσαρά

Mε αντιολισθητικές αλυσίδες πραγματοποιείται η κίνηση των οχημάτων από την είσοδο του νέου δικτύου Μεσαρά – Ηράκλειο και ως το ύψος της Αγίας Βαρβάρας. Η χιονόπτωση στο σημείο παραμένει έντονη, ενώ πιθανά ζητήματα ενδέχεται να αντιμετωπιστούν λόγω χιονόπτωσης και μετά το ύψος της Αγίας Βαρβάρας προς Ηράκλειο.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση στην Αγία Βαρβάρα
Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση στην Αγία Βαρβάρα

Ήδη η Περιφέρεια Κρήτης και τα συνεργεία της, σε συνεργασία με το συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαιστού επιχειρούν στα σημεία που υπάρχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα προκειμένου να περιοριστούν τα ζητήματα μετακινήσεων. Την εξέλιξη των φαινομένων παράλληλα παρακολουθούν στενά τόσο η Περιφέρεια και η Πολιτική Προστασία, όσο και η αρμόδια Αντιδημαρχία του Δήμου Φαιστού.

Ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις και προς Ζαρό
Ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις και προς Ζαρό

Με δεδομένο ωστόσο το γεγονός πως οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται και αναμένεται με βάση την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας να ενταθούν τις επόμενες ώρες, συνιστάται στους οδηγούς που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δίκτυο, όσο και τα παράπλευρα δίκτυα της οδού, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να περιορίζονται στις απολύτως αναγκαίες. Τονίζεται πως η κίνηση στην οδό, αλλά και στα παράπλευρα δίκτυα στο πλαίσιο οδικής ασφάλειας, πρέπει να πραγματοποιείται με αλυσίδες ή τη χρήση οχημάτων 4 x 4. Σε κάθε περίπτωση συστήνεται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να υπακούν τις υποδείξεις των ειδικών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης απηύθυνε μέσω του Ράδιο Κρήτη έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις και να είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες στις μετακινήσεις τους προς Μεσαρά.

Χιονίζει και στον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων

Στον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Μανώλη Κοκοσάλη, η χιονόπτωση τις τελευταίες ώρες είναι έντονη, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν προβλήματα. Από τις 5:00, τα μηχανήματα του δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα και η μοναδική περίπτωση όπου χρειάστηκε παρέμβαση ήταν στον δρόμο Αρχανών προς Βαθύπετρο. «Χιονίζει ασταμάτητα τις τελευταίες ώρες, ακόμη και σε ημιορεινά σημεία, όμως δεν το έχει στρώσει, όπως λέμε. Διακρίνω μία ένταση, πάντως, στα καιρικά φαινόμενα, που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η σημερινή ημέρα, αν συνεχιστεί έτσι, θα είναι δύσκολη», ανέφερε ο κ. Κοκοσάλης.

Στα λευκά και η Βιάννος

Το χιόνι αρκετό με το κρύο ιδιαίτερα αισθητό στον Δήμο Βιάννου, ενώ από νωρίς το πρωί ξεκίνησε ο εκχιονισμός του επαρχιακού οδικού δικτύου από την Περιφέρεια Κρήτης.

Από νωρίς έπιασαν δουλειά τα μηχανήματα της Περιφέρειας
Από νωρίς έπιασαν δουλειά τα μηχανήματα της Περιφέρειας

"Περιορισμό των μετακινήσεων και ιδιαίτερη προσοχή λόγο συνεχιζόμενης χιονόπτωσης" συστήνει ο πρώην Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης.

Στα λευκά και η Βιάννος
Στα λευκά και η Βιάννος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Δύσκολη νύχτα με ισχυρές χιονοπτώσεις (Βίντεο - φωτογραφίες)

Κορωνοϊός: Μόλις 27 ΜΕΘ διαθέσιμες στην Αθήνα

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Πέθανε λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό του!

Κρήτη

Χανιά

Γαύδος: Γυναίκα εγκλωβισμένη σε γκρεμό μετά από τροχαίο

Γαύδος

Δύο τραυματισμένα άτομα- ένας άνδρας και μία γυναίκα- είναι ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, στη Γαύδο.

Το τροχαίο σημειώθηκε στην περιοχή Βαθύ Σελί, στον δρόμο Καστρί – Σχολείο – Βατσιανά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σε μια σειρά κλειστών στροφών ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να πέσει σε γκρεμό!

Σε δηλώσεις της σε τοπικό μέσο, η Δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη ανέφερε μεταξύ άλλων:

Είναι δύο Έλληνες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, όχι όμως από το νησί. Τη στιγμή του ατυχήματος, ο άνδρας πετάχτηκε έξω από το όχημα, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Γαύδου για την παροχή α’ βοηθειών. Η γυναίκα παρέμεινε στο αυτοκίνητο. Αναμένουμε βοήθεια από ελικόπτερο, προκειμένου να ανασυρθεί από τον γκρεμό. Είναι ζωντανή, αλλά δεν μπορεί να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας της. Από την πρώτη στιγμή που ειδοποιηθήκαμε για το περιστατικό, έτρεξαν να συνδράμουν οι εθελοντές πυροσβέστες, αλλά και κάτοικοι του νησιού, τους οποίους και ευχαριστώ”, 

(φωτο: parakritika.gr)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κικίλιας: «Υπολογίζουμε τον Ιούνιο να εμβολιάζουμε τους υγιείς σαραντάρηδες»

Κίνα: 21 ανθρακωρύχοι εγκωβίστηκαν μετά από ατύχημα σε ορυχείο στην περιοχή Σιντζιάνγκ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Σήμερα η κηδεία του δημοσιογράφου