Με τον υδράργυρο να βρίσκεται συνεχώς πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου θα κυλήσει η εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Μανόλη Λέκκα που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη.
Η ζέστη θα συνεχιστεί και σήμερα, όπως είπε, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 31 με 43 βαθμούς στα βόρεια ενώ στα νότια η τιμή θα είναι μεγαλύτερη και θα φτάσει τους 34 βαθμούς, κατά τόπους ακόμα και τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.
Την Τρίτη (15/7) οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν ωστόσο θα υπάρξει ένα βόρειο ρεύμα αλλά με τους ανέμους να είναι ηπιότεροι τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από 5 έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.
Την Τετάρτη (16/7) οι άνεμοι θα είναι ηπιότεροι στα βόρεια τμήματα του νησιού και οι θάλασσες θα είναι ιδανικές για κολύμπι.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 31 έως 34 βαθμούς στα βόρεια ενώ στα νότια θα είναι ελαφρώς πιο αυξημένη.
Την Πέμπτη και την Παρασκευή (17/7) οι άνεμοι αλλάζουν κατεύθυνση και θα έρθει μία θερμότερη αέρια μάζα με την θερμοκρασία να φτάνει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.
Κάπως έτσι, σχολίασε ο κ. Λέκκας, θα είναι και ο καιρός για το Σαββατοκύριακο.
Διαβάστε επίσης:
Κρήτη: Έκλεψαν "γουρούνα" και έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς στο δρόμο!
Κρήτη: Έπεσε στην τεράστια τρύπα του πεζοδρομίου και τραυματίστηκε (εικόνες)