Κρήτη

Κρήτη: Η περιπέτεια της εγκύου που διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο

έγκυος

Στην Γυναικολογική Κλινική του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου νοσηλεύεται τις τελευταίες ώρες, μία 30χρονη γυναίκα, η οποία βρίσκεται στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της, περιμένοντας με τον σύζυγό της, το πρώτο τους παιδί.
Παρουσιάζοντας υψηλή πίεση και μετά τις απαραίτητες εξετάσεις, οι γιατροί της είπαν ότι το αγοράκι είναι υγιέστατο, ωστόσο, βρέθηκε όγκος στον εγκέφαλο της γυναίκας! Η εξέταση που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι καλοήθης, ή όχι, μπορεί να γίνει στο ΠΑΓΝΗ δωρεάν καθώς το ζευγάρι δεν εργάζεται, είναι και οι δύο άνεργοι και ανασφάλιστοι, ή σε ιδιωτικό νοσοκομείο, με κόστος περίπου 250 ευρώ.
Η οικονομική κατάσταση του ζευγαριού είναι τέτοια, που δεν τους επιτρέπει ούτε καν το κόστος μετακίνησης από τον 'Αγιο Νικόλαο στο Ηράκλειο και εξετάζεται το ενδεχόμενο μεταφοράς της εγκύου με ασθενοφόρο.
Ο Διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου κ. Θεόδωρος Κατάσος δήλωσε στο ekriti.gr ότι μετά από κάποιες εξετάσεις κρίθηκε απαραίτητη μία μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, χωρίς αυτό να προεξοφλεί την ύπαρξη όγκου. Μάλιστα διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει μέριμνα ώστε να διασφαλιστεί η μεταφορά του νεαρού ζευγαριού στο Ηράκλειο και η εξέταση να γίνει στο ΠΑΓΝΗ. 
Το θέμα έγινε γνωστό μέσα από τη σελίδα της Κίτρινης Αποστολής του Δημήτρη Αποστολάκη. Το ekriti.gr επικοινώνησε με το ζευγάρι. Η ίδια η γυναίκα παρά τα προβλήματα, επιδεικνύει αξιομνημόνευτη ψυχραιμία ενώ ο σύζυγός της, βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της, ελπίζοντας σε ένα καλό τέλος: τόσο στη μεταφορά τους στο Ηράκλειο, όσο και στα αποτελέσματα των εξετάσεων... 

Κρήτη

Κρήτη: Στο "σφυρί" ξενοδοχειακές μονάδες - Δεκάδες και οι αγγελίες για πώληση επιχειρήσεων

φωτο αρχειου

Επιστροφή στην κανονικότητα και για τους πλειστηριασμούς, καθώς από 14 Μαΐου λήγει η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας.

Και παρότι τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων αφήνουν στην άκρη την πρώτη κατοικία, τουλάχιστον προς το παρόν, αν και από 1η του επόμενου μήνα, υπάρχει πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών, οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού, το ηλεκτρονικό «σφυρί» θα αρχίσει να «χτυπά» για χιλιάδες επαγγελματικούς χώρους και αρχίζουν ο πλειστηριασμός.

Μεταξύ αυτών και αρκετά ξενοδοχεία. Την ίδια ώρα μάλιστα, που αγγελίες πώλησης έχουν βάλει περισσότερες από 300 ξενοδοχειακές μονάδες ανά την επικράτεια.

Σύμφωνα με τις ενημερώσεις της σελίδας e-auction, από τις 14 Μαΐου (σ.σ. την ημερομηνία που ανοίγει και ο τουρισμός), οι αναρτημένοι πλειστηριασμοί ξενοδοχείων φθάνουν τους 28, από τα Ιωάννινα, την Κασσάνδρα, τη Σκιάθο και την Καλαμάτα μέχρι την Κρήτη και τη Ρόδο.
Συνολικά η τιμή εκκίνησης για τα τουριστικά ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί, μεταξύ των οποίων και πολύ γνωστά, ξεπερνά τα 56 εκατ. ευρώ.

Δεδομένων των συνθηκών, υπάρχει αρκετά μεγάλος προβληματισμός για τη στάση που θα κρατήσουν οι υποψήφιοι επενδυτές, αφού σε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες οι τιμές πρώτης προσφοράς έχουν προσδιοριστεί πριν από την πανδημία κι επομένως δεν κανείς δεν ξέρει εάν σήμερα θα κριθούν ελκυστικές ή όχι.

Κρήτη και Ρόδος

Δύο ξενοδοχεία βγαίνουν σε πλειστηριασμό στην Κρήτη και άλλα τόσα στη Ρόδο.
Συγκεκριμένα στην Κρήτη βγαίνει στο ηλεκτρονικό σφυρί από την Intrum Hellas το συγκρότημα με την ονομασία Heliotrope της εταιρείας «Ανθούσα Hotels» στην περιοχή της Σταλίδας Χερσονήσου. Η ιδιοκτησία αφορά ένα οικόπεδο αποτελούμενο από δύο τμήματα,- τα οποία χωρίζονται από δρόμο-, συνολικού εμβαδού 13,3 στρεμμάτων. Στο δεύτερο και μεγαλύτερο τμήμα έχει ανεγερθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα 90 δωματίων και 170 κλινών Γ’ τάξης. Ο βαθμός συντήρησης του ξενοδοχείου χαρακτηρίζεται «μέτριος έως κακός». Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 2 Ιουνίου και η τιμή πρώτης προσφοράς σε 1.785.000 ευρώ.

Επίσης βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 9/6 ξενοδοχειακή μονάδα Γ’ κατηγορίας 1.002,75 τ.μ. σε οικόπεδο 4.009,20 τ.μ. στη θέση Πετρές, στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για συγκρότημα 3 επιπέδων με 13 δωμάτια-διαμερίσματα σε πολύ καλή κατάσταση με τιμή πρώτης προσφοράς 333.289 ευρώ.
Στη Ρόδο στις 2/6 βγαίνει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων 10.866,70 τ.μ. σε αγροτεμάχιο 28.685 τ.μ. Πρόκειται για συγκρότημα 11 κτιρίων με 209 δωμάτια, μπαρ, παιδικό σταθμό, 3 πισίνες, γήπεδο τένις και μπάσκετ και κήπο.

Η τιμή εκκίνησης για τη μονάδα (ΦΙΛΕΡΗΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.) είναι στα 8.570.426 ευρώ με επισπεύδουσα την Cepal Hellas Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες.
Κοντά στο ιστορικό και τουριστικό κέντρο της πόλης της Ρόδου θα πλειστηριαστεί στις 21/5 ξενοδοχείο 3 αστέρων 3.825,50 τ.μ., δυναμικότητας 43 δωματίων και 82 κλινών. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 1.470.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά την περιφέρεια Νότιου Αιγαίου θα βγουν σε πλειστηριασμό και άλλα δύο ξενοδοχεία σε Κάρπαθο και Τήνο σύμφωνα με το δημοσίευμα του "Οικονομικού Ταχυδρόμου".

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Κινδύνευσαν να πνιγούν - Κινητοποίηση από το λιμενικό για κολυμβητές

Κρήτη- κορωνοϊός: 48 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ