Κρήτη

Κρήτη: Η αντιπυρική περίοδος ξεκινά την 1η Μαΐου

δεντρα

Εγκρίθηκε με απόφαση της Συντονίστριας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρίας Κοζυράκη, και τίθεται σε ισχύ από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2021, η Πυροσβεστική Διάταξη της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης σχετικά με τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Σύμφωνα με την απόφαση:

"Απαγορεύεται λόγω αυξημένης επικινδυνότητας οποιαδήποτε καύση στα δάση, τις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις που βρίσκονται σε πεδινές και ορεινές περιοχές καθώς και σε βραχώδεις και πετρώδεις εκτάσεις σε όλη την επιφάνεια της Κρήτης.

Επιτρέπεται, μετά από ειδική άδεια από τις κατά τόπους αρμόδιες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, η καύση σιτοκαλαμιών και άλλων γεωργικών υπολειμμάτων και μόνο εφόσον έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα που ορίζονται από τις σχετικές πυροσβεστικές διατάξεις.

Πέραν της υποχρέωσης που προκύπτει από την εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου, η τήρηση των αντιπυρικών μέτρων εναπόκειται στην ευσυνειδησία και στο φιλότιμο όλων μας για την αποτελεσματική και ασφαλή προστασία των δασικών και των αγροτικών εκτάσεων, της ιδιωτικής και της δημόσιας, κοινής μας, περιουσίας και, πάνω από όλα, για την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και των συμπολιτών μας από τον ολέθριο κίνδυνο του φαινομένου των υπαίθριων πυρκαγιών."
 

Ειδήσεις σήμερα 

Ηράκλειο: Ώρες αγωνίας για την ηλικιωμένη που εξαφανίστηκε

Κρήτη - κορωνοϊός: Σε λίγες ημέρες 100.000 οι εμβολιασμοί - Σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού

Κρήτη: Νέα επιδείνωση του καιρού - Η πρόγνωση του Μανώλη Λέκκα

Κρήτη

Κρήτη- κορωνοϊός: 66 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

Συνολικά 66 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε για την Κρήτη ο ΕΟΔΥ σήμερα Κυριακή 16/05, σε συνολικά 1.262 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την  ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης οι περισσότερες νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες μολύνσεις του ιού, 38 δηλαδή, ανιχνεύθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

12 νέα κρούσματα  ανιχνεύθηκαν στα Χανιά, 14 στο Ρέθυμνο και μόνο 2 στο Λασίθι.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Τζανάκης: Τον Ιούλιο θα έχουμε ανοσία της τάξεως του 50% αν συνεχιστούν οι εμβολιασμοί

Χιλιάδες self test σήμερα για μαθητές και εργαζόμενους - Για ποιους είναι υποχρεωτικό