Κρήτη

Κρήτη: Χαράκωσε με μίσος τις τέντες του καταστήματος (βίντεο)

harakoma2.jpg

Μόνο… μίσος μπορεί να χαρακτηρίσει την ενέργεια ενός ατόμου, που περίπου ένα τέταρτο μετά τις 3 τα ξημερώματα τις Τρίτης χαράκωσε με αιχμηρό αντικείμενο τις νάιλον τέντες σε πρόσοψη καταστήματος στο Κουμ Καπί.

Όπως βλέπετε στο σχετικό βίντεο, άτομο μετρίου αναστήματος, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, “χαρακώνει” την πρόσοψη του καφέ και φεύγει ήρεμος σαν να μη συμβαίνει απολύτως τίποτα.

 

 

Ο δράστης “χαράκωσε” σε 14 σημεία το κατάστημα κι έφυγε, χωρίς να προσπαθήσει να μπει μέσα, για να κλέψει κάτι.

Στο κατάστημα βρέθηκαν το πρωί άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να γίνουν οι σχετικές για τον δράστη. Τα κίνητρά του είναι πάντως άγνωστα.

Πηγή: parakritika.gr

Κρήτη

Ομιλητής σε εκδήλωση για την Κοινωνική Συμμετοχή των νέων ο Μ. Μποκέας

1.jpg

Σε εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού η Περιφέρεια Κρήτης, το Κέντρο Ερευνών και Μελετών του Πανεπιστημίου Κρήτης και η ελληνική ομάδα του προγράμματος Euryka (Horizon 2020) συμμετείχε ως εισηγητής, κατόπιν πρόσκλησής του, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Το θέμα της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης ήταν: ''Η Κοινωνική Συμμετοχή των Νέων σε δύσκολους καιρούς''.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης επισημάνθηκε ότι η ενθάρρυνση της συμμετοχής των νέων τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο είναι πρωτίστως ζήτημα δημοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό ανταλλάχθηκαν απόψεις πάνω σε ερωτήματα όπως: «Πώς μπορεί να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των νέων, τόσο στο φυσικό όσο και στο ψηφιακό περιβάλλον; Πώς μπορεί να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα δημοκρατικής συμμετοχής και να ενδυναμωθούν οι νέοι προς αυτή την κατεύθυνση; Πώς μπορούν να ενισχυθούν οι μηχανισμοί που προάγουν τη συμμετοχή των νέων σε διαδικασίες και δομές λήψης αποφάσεων, αλλά και πώς οι νέοι μπορούν να γίνουν πραγματικά υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες»;

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης, εκπρόσωποι Δήμων, ερευνητικών και επιστημονικών ιδρυμάτων του νησιού, φορέων και υπηρεσιών.