Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας - Πάνω από 40 άτομα στο νοσοκομείο

νοσοκομειο χανιων
 clock 12:40 | 15/10/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Στο νοσοκομείο Χανίων βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες πάνω από 40 άτομα με κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Τα πρώτα δείγματα από τους εξειδικευμένους μοριακούς ελέγχους που έγιναν, κάνουν αναφορά για παθογόνο νοροϊό.

Τα περισσότερα άτομα που νόσησαν είναι φοιτητές.

Οι ηλικίες των κρουσμάτων έχουν ένα εύρος από 20 έως 27 ετών και τα άτομα προέρχονται από διάφορες περιοχές.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν η διασπορά αφορά συγκεκριμένη κοινότητα.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί αρμοδίως η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης καθώς και ο ΕΟΔΥ, που εξετάζουν προσεκτικά όλα τα δεδομένα, ώστε να διαπιστωθεί η εστία της μόλυνσης και να ελεγχθεί η διασπορά.

Μέτρα πανδημίας στο Νοσοκομείο

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας, στο νοσοκομείο θα τηρηθούν μέτρα πανδημίας προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω μετάδοση του ιού.

Συγκεκριμένα και όπως είπε, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική ενώ θα υπάρξουν και αυστηροποιήσεις όσον αφορά στα επισκεπτήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ισραήλ: Έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν -«Δεν θα χτυπήσουμε πυρηνικές ή πετρελαϊκές εγκαταστάσεις»

Κρήτη: Τροχαίο με εγκλωβισμό - Επί ποδός ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική

Ηράκλειο: Πεντάμηνη αναβολή στην τελική παράδοση της πλατείας Ελευθερίας

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis