Κρήτη

Κρήτη: Επαφές για τον τοπικό τουρισμό με Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες

ρέθυμνο

Οργανωμένες και εξειδικευμένες συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες στην Αμερική, οι οποίοι επηρεάζουν μεγάλο μέρος τοπικών πρακτόρων και αμερικανών πολιτών, είτε συμβουλευτικά, είτε με απευθείας αγορές τουριστικών πακέτων, πραγματοποίησαν επαγγελματίες του τουρισμού και θεσμικοί παράγοντες της αυτοδιοίκησης από το Ρέθυμνο.

Η αποστολή από το Ρέθυμνο η οποία επέστρεψε από την Αμερική και που συμμετείχε από κοινού με την ελληνική αποστολή στο Roadshow κατά τη 2η διοργάνωση Greek Panorama από την εταιρεία North Events έφερε στις «αποσκευές της» θετικά μηνύματα για τον τοπικό και όχι μόνο τουρισμό. Πρόκειται για σειρά επισκέψεων σε πάνω από δύο πόλεις με συγκεκριμένο σκοπό για την προώθηση του τουρισμού, σε 3 μεγαλουπόλεις της Αμερικής η οποία έγινε με τη συνεργασία της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων ASTA.

«Οι συναντήσεις των Αμερικανών με τις ελληνικές επιχειρήσεις και προορισμούς κατάφεραν να δημιουργήσουν επιχειρηματικές σχέσεις οι οποίες πιστεύουμε θα έχουν μεγάλη απόδοση στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο Robert Duglin, αντιπρόεδρος Business Development της ASTA - American Society of Travel Agents επισημαίνοντας ότι: «Δηλώνουμε πολύ ευχαριστημένοι για την συνεργασία μας με την NorthEvents στο κομμάτι της εκπαίδευσης των αμερικανικών τουριστικών γραφείων για την Ελλάδα».

Κάθε συμμετέχων στο roadshow, είχε κλείσει συγκεκριμένα ραντεβού ήδη πριν την αναχώρησή του, τα οποία υπερδιπλασιάστηκαν σε κάθε μία από τις πόλεις της Βοστώνης, Νέας Υόρκης και Ουάσιγκτον. Τα ραντεβού αυτά κλείστηκαν από τους Αμερικανούς, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους και με το είδος τουρισμού που ασχολείται ο καθένας. Σύμφωνα με την πρόεδρο Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Πέπη Μπιρλιράκη: «Ήταν μοναδική ευκαιρία για το Ρέθυμνο να κάνει όσο το δυνατόν πιο αισθητή την παρουσία του στην αμερικάνικη αγορά. Πριν από λίγες μόλις ημέρες συμμετείχαμε σαν Ρέθυμνο στην υποδοχή 450 πρακτόρων στην Αθήνα σε διοργάνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων Fed Hatta και γνωριστήκαμε με αρκετούς απ' αυτούς και μάλιστα με ανθρώπους κλειδιά, όπως το προεδρείο της ASTA. Αμέσως μετά φιλοξενήσαμε στο Ρέθυμνο τον πρόεδρο και 21 μέλη αυτής της γιγάντιας ομοσπονδίας, δίνοντας δείγματα γραφής των υπηρεσιών πολυτελείας που διαθέτει η Κρήτη μέσω της εταιρείας GRECOTEL που τους φιλοξένησε και μέσω εξαιρετικών ξεναγήσεων σε όλη την Κρήτη οργανωμένων από άριστους ξεναγούς και τοπικούς πράκτορες, μέλη του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων. Οι επαφές λοιπόν ξεκίνησαν, η επιτόπου γνωριμία με το Ρέθυμνο έγινε, έτσι, η τρίτη επικοινωνία σύντομα πια στην βάση τους, θεμελίωσε και στερέωσε την αρχή συνεργασίας».

Την ικανοποίησή τους για την επιτυχία των συναντήσεων και παρουσιάσεων από ελληνικής πλευράς σχολίασε και η Karen Kelly Morris, CMP Director, Meetings & Events της ASTA, η οποία μίλησε για το έκδηλο ενδιαφέρον των Αμερικανών που ήταν για αυτούς μία μεγάλη έκπληξη όσο και επιβεβαίωση για την συνέχιση της συνεργασίας τους με την North Events σε επόμενα B2B Roadshows. Οι περισσότεροι συνομιλητές με τους εκπροσώπους του τουρισμού και της αυτοδιοίκησης και από το Ρέθυμνο δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται για νέο προορισμό στη Μεσόγειο και στην Ελλάδα με την Κρήτη να είναι ανερχόμενος προορισμός στην Αμερική και την πρόσβαση στην Κρήτη να είναι πια εφικτή με πολλούς τρόπους, με χαμηλότερο κόστος και πιο άνετα με απευθείας πτήσεις από Αμερική για Αθήνα ή μέσω Ευρώπης στην Κρήτη.

Ενδιαφέρον είναι ότι στις παρατηρήσεις των Aμερικανών εμπεριέχονται προτάσεις όπως:

- Η εμπειρία, περιπέτεια είναι μία από τις πρώτες λέξεις που αναφέρονται, η οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά είναι οι τομείς που ασχολούνται και ειδικεύονται αρκετοί πράκτορες. Άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το συνδυασμό υπηρεσιών που προσφέρονται για κάθε άτομο μιας πολυμελούς οικογένειας με όλη την γκάμα των ηλικιών καθώς και τις δραστηριότητες για παιδιά με προγράμματα μέσα στα ξενοδοχεία αλλά και από το Δήμο Ρεθύμνου.

- Η κρουαζιέρα αλλά και η συνέχειά της, δηλαδή η επόμενη επίσκεψη του πελάτη να είναι σε ξενοδοχείο της Κρήτης, συζητήθηκε και ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες της μαρίνας και του λιμανιού Ρεθύμνης από το ειδικό φυλλάδιο του Λιμενικού Ταμείου.

- Υπήρξε ζωηρό ενδιαφέρον για πληροφορίες της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας με σύνδεση με τα νησιά του Αιγαίου και τον Πειραιά. Ζητήθηκαν συγκεκριμένες πληροφορίες για τη δυνατότητα συνδυασμού της Κρήτης με μονοήμερη ή διήμερη εκδρομή στην Αθήνα ή τη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με την κα Μπιρλιράκη: «Η ενημέρωση που έγινε από τους Ρεθεμνιώτες και από τους υπόλοιπους εκπροσώπους περιοχών της Ελλάδας, ξεκαθάρισε πολλές ασάφειες στην πληροφόρηση των πρακτόρων και ολοκλήρωσε, όπως είπαν οι ίδιοι, την εικόνα του προορισμού Ελλάδα σε επαγγελματικό επίπεδο, στα σημεία που τους ενδιέφεραν».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στο "μικροσκόπιο" η περίπτωση του 35χρονου με τη διπλή θρόμβωση

ΠΑΓΝΗ (imageonline)

Νέες ανησυχίες, αλλά και ερωτήματα, έχει «πυροδοτήσει» η περίπτωση του 35χρονου από την Κρήτη, ο οποίος παρουσίασε δύο θρομβωτικά περιστατικά, λίγες ημέρες αφότου του χορηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορωνοϊό.

Μέχρι στιγμής, παραμένει ασαφές εάν τα συγκεκριμένα περιστατικά θρόμβωσης σχετίζονται με το εμβόλιο, με τη πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου να συστήνει «υπομονή» μέχρις ότου ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα.

Συγκεκριμένα, η κυρία Θεοδωρίδου, ερωτηθείσα για αυτή τη νέα εξέλιξη, στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της εμβολιαστικής διαδικασίας, ανέφερε ότι η κίτρινη κάρτα του 35χρονου στάλθηκε στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) το Σάββατο.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η ίδια, ο 35χρονος «πάει καλά» και το τελικό πόρισμα σχετικά με το εάν η περιπέτεια της υγείας του σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca, θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες. «Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενημερώνεται από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης για τα στοιχεία που αφορούν στον ασθενή, το ιστορικό, τα ευρήματα, όλα τα στοιχεία πηγαίνουν προς σχολαστικό έλεγχο σε αυτήν την επιτροπή» σημείωσε η ίδια συγκεκριμένα. Και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι η κίτρινη κάρτα του νέου, ο οποίος πάει καλά, στάλθηκε στον ΕΟΦ το Σάββατο. Λίγη υπομονή να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και το τελικό πόρισμα θα σας ανακοινωθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ο κορωνοϊός εμφανίστηκε ξανά σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Κρήτη - κορωνοϊός: 73 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: 1.402 νέα κρούσματα - 56 θάνατοι - 647 οι διασωληνωμένοι