Κρήτη

Κρήτη: Δημιουργία ανθεκτικών κοινωνιών απέναντι στις καταστροφές

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Τα αποτελέσματα του έργου EVANDE που αφορούν στην εκπαίδευση εθελοντών και στελεχών της Πολιτικής Προστασίας στην αντιμετώπιση καταστροφών από φυσικά φαινόμενα, θα παρουσιαστούν στις 6 Δεκεμβρίου 2016 στις Βρυξέλες. 

Μαζί θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα ενός ακόμα έργου Πολιτικής Προστασίας που συμμετέχει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, του CPMODEL, που εστιάζει στην εκπαίδευση για τη δημιουργία ανθεκτικών κοινωνιών απέναντι στις καταστροφές.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο γραφείο της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Shuman, απέναντι από το κτήριο της Ε.Ε. στις Βρυξέλες, στις 10:00. Το ΜΦΙΚ εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Περιφέρεια Κρήτης για την παραχώρηση των χώρων και την υποστήριξη που μας παρέχει.

Περισσότερες πληροφορίες για τα έργα και τα αποτελέσματά τους υπάρχουν στις ιστοσελίδες των έργων:
EVANDE: www.evande.eu
CPMODEL: www.cpmodel.eu

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τον έπιασαν με λαθραίο καπνό και ...πυρομαχικά

σύλληψη

Συνελήφθη, σήμερα (19/1) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και όπλων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών στο σπίτι του άνδρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 200 γραμμάρια  καπνού, χωρίς να φέρουν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης, 125 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ένα μηχανισμό αναγόμωσης, δύο στιλέτα και κροτίδες .

Η ποσότητα  του καπνού που κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Ηρακλείου. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Δολοφονία μητέρας στην Κρήτη: Συνελήφθη στο Ηράκλειο ο Νορβηγός σύντροφός της!

Ηράκλειο: Συναγερμός για γυναίκα που έπεσε στα νερά του λιμανιού