Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Αποτροπιασμός για την επίθεση στον διευθυντή του σχολείου

επίθεση
 clock 12:15 | 15/10/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Με επιστολές τους, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και Διδασκόντων του Γυμνασίου Συβρίτου στο Αμάρι Ρεθύμνου, εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο διευθυντής του σχολείου από τον αδελφό ενός μαθητή.

Αναλυτικά, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρει:

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Συβρίτου επιθυμεί με την παρούσα ανακοίνωση να εκφράσει τον αποτροπιασμό και την αποδοκιμασία του για την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου ο Διευθυντής του Γυμνασίου.

Ως γονείς παιδιών που ζουν και μεγαλώνουν στην επαρχία, αισθανόμαστε τουλάχιστον ευγνώμονες που στο Αμάρι λειτουργούν σχολικές μονάδες τόσο πρωτοβάθμιας όσο και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες απαλλάσσουν τα παιδιά μας από την υποχρέωση να ταξιδεύουν ως την πλησιέστερη πόλη, για τις αυτονόητες εγκύκλιες σπουδές τους. Γι’ αυτό το λόγο, υποστηρίζουμε τη λειτουργία των επαρχιακών σχολείων μας με όσες δυνάμεις διαθέτουμε.

Το Γυμνάσιο Συβρίτου, μολονότι τα τελευταία χρόνια συρρικνώνεται διαρκώς στο έμψυχο δυναμικό του, το έχουμε αγκαλιάσει τόσο με την ηθική μας υποστήριξη όσο και έμπρακτα, με τις κινητοποιήσεις μας, προκειμένου να αποτραπεί μια ενδεχόμενη συγχώνευση και το οριστικό κλείσιμο του σχολείου.

Η συναναστροφή μας με τους διδάσκοντες του Γυμνασίου υπήρξε πάντοτε άριστη και διέπεται από αλληλοσεβασμό και ειλικρίνεια. Αναγνωρίζουμε την ευσυνειδησία με την οποία υπηρετούν το λειτούργημά τους και την καλοπροαίρετη διάθεση με την οποία προτίθενται πάντοτε να συνεργαστούν μαζί μας, προς όφελος των παιδιών μας.

Τα περιστατικά εκφοβισμού και βίας (φραστικής, σωματικής, ψυχολογικής) μάς βρίσκουν διαμετρικά αντίθετους, πόσο μάλλον όταν εκδηλώνονται μέσα στο χώρο του σχολείου, όπου τα παιδιά, πέρα από τις γνώσεις που λαμβάνουν, μαθαίνουν να αξιολογούν αντιλήψεις και συμπε-ριφορές, ασκούνται στην κοινωνικοποίηση και εκπαιδεύονται σε δημοκρατικές διαδικασίες.     Το δικό μας εύλογο μέλημα και πρωταρχική επιδίωξη είναι η εξασφάλιση ενός υγιούς πλαισίου εκπαίδευσης, όπου τα παιδιά μας θα συνυπάρχουν, μέσα σε κλίμα ασφάλειας, αποδοχής και ενθάρρυνσης/υποστήριξης.

Ως Αμαριώτες, είμαστε υπερήφανοι για την καταγωγή μας, την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας. Τα φαινόμενα βίας, που δυστυχώς αντικατοπτρίζουν κοινωνικές παθογένειες και μεμονωμένες τοπικές νοοτροπίες, μας προκαλούν θλίψη και ανησυχία. Τα καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά, και αξιώνουμε την καταστολή τους. Οι εκφοβιστικές συμπεριφορές δεν ταιριάζουν στους έντιμους και φιλοπρόοδους Αμαριώτες.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε μόνο με την εξυγίανση της κοινωνίας, την παιδεία και την αλληλεγγύη/συνεργατικότητα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, πιστοποιούμε εδώ την συμπαράστασή μας στο θύμα της πρόσφατης άνανδρης επίθεσης, στον Διευθυντή του Γυμνασίου, Βαγγέλη Ανυφαντάκη, και τον βεβαιώνουμε ότι θα συμβάλουμε όσο μπορούμε στην επανόρθωση της αδικίας που υπέστη.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis