Κρήτη

Κρήτη: Ανεβαίνει ο υδράργυρος - Πού θα δείξει 40°C

ζέστη

Σε άνοδο η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες στην Κρήτη, με αποκορύφωμα το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο, οπότε οι θερμοκρασίες στα νότια του νησιού ενδέχεται να αγγίξουν τους 40 βαθμούς Κελσίου,  σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα. 

Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, απαιτείται αυξημένη προσοχή στους ανέμους οι οποίοι στα νότια θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, και υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια κατά μέσο όρο από 20 έως 32 βαθμούς στα βόρεια και στα νότια από 34 έως 36 βαθμούς.

Από το απόγευμα της Τετάρτης η εισβολή μιας θερμής αέριας μάζας θα προκαλέσει την άνοδο της θερμοκρασίας με κορύφωση την Πέμπτη, οπότε το θερμόμετρο θα δείξει στα βόρεια 32 με 34 βαθούς Κελσίου, κατά μέσο όσο, ενώ στα νότια και κυρίως στην περιοχή της Μεσαράς, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ο κ. Λέκκας τονίζει ότι παρά τις υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι νύχτες θα είναι δροσερές.

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Κυριακή.

 

Κρήτη

Κρήτη: Τώρα δωρεάν τέστ σε όλους τους φοιτητές ζητά ο σύλλογος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου

τεστ κορωνοϊού

Σχόλιο του συλλόγου Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης με αφορμή την ανίχνευση κρούσματος covid-19 σε φοιτητή στο Ρέθυμνο:

"Πληροφορηθήκαμε εχτές Παρασκευή 23 Οκτώβρη ότι ανιχνεύθηκε μέλος της φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστήμιού μας στο Ρέθυμνο θετικό στον κορονοιό. 

Βρισκόμαστε εν μέσω του εξαμήνου και παρά το γεγονός ότι μήνες τώρα οι φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικούν να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία, να χορηγηθούν δωρεάν τεστ για τον COVID-19 σε όλους τους φοιτητές, να πυκνώσουν τα δρομολόγια από και προς το Πανεπιστήμιου και να υπάρχει ξεχωριστή γραμμή , προκειμένου να μειώνεται ο συνωστισμός και να μην τίθεται σε παραπάνω κίνδυνο η ζωή των Ρεθυμνιωτών – φοιτητών και μη – οι φορείς που έχουν την ευθύνη και πρώτη από όλους η κυβέρνηση κάνουν σαν να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Την ίδια στιγμή στο υποστελεχομένο νοσοκομείο της πόλης μας , αρνούνται να κάνουν το τεστ σε φοιτητές που έχουν έρθει σε επαφή με το κρούσμα.

Οι ευθύνες που έχουν κυβέρνηση, Υπουργείο Παιδείας, οι Διοικήσεις του ΠΚ, τα ΚΤΕΛ και η Περιφέρεια είναι τεράστιες, καθώς αναγκαζόμαστε να παίζουμε τη ζωή μας κυριολεκτικά κορώνα – γράμματα για να ανταπεξέλθουμε στις ήδη δύσκολες συνθήκες. Να πάρουν τώρα όσα μέτρα χρειάζεται και να σταματήσουν να μας κουνάνε το δάχτυλο για την ατομική ευθύνη του καθενός!
Είναι η ίδια κυβέρνηση που αύξησε την πληρότητα σε πλοία και αεροπλάνα για να μη χάνουν από τα κέρδη τους οι εκάστοτε επιχειρηματίες, από αυτούς που ποτέ τους δεν έχουν διεκδικήσει πραγματικά αιτήματα προς όφελος των φοιτητών! 

Απαιτούμε άμεσα να υλοποιηθεί το αίτημά μας για δωρεάν τεστ σε όλους φοιτητές.

Οι φοιτητές με την στάση τους έχουν δείξει υπευθυνότητα καθώς τηρούν τα μέτρα που έχει προσδιορίσει το πανεπιστήμιο . Τώρα πρέπει η πρυτανεία με ευθύνη και του υπουργείου να κρατήσει την δική της υπεύθυνη στάση! 

Για να λυθεί το ζήτημα, χρειάζεται ΤΩΡΑ:
    • Με ευθύνη του πανεπιστημίου να  διενεργηθούν δωρεάν τέστ για τον COVID-19 σε όλους τους φοιτητές που έχουν έρθει σε επαφή με το κρούσμα. Να ανακοινωθεί τώρα μέρος και ώρες για τα τέστ για να προσέλθουν οι φοιτητές.
    • Αμεσα να υλοποιηθούν τα μέτρα που διεκδικούν οι φοιτητικοί σύλλογοι για ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας και των μέτρων για τους χώρους που διεξάγονται τα δια ζώσης μαθήματα.
    • Άμεση πύκνωση των δρομολογίων από και προς το πανεπιστήμιο για να αποφεύγεται ο συνωστισμός μέσα στα λεωφορεία!".