Κρήτη

Κρήτη: "Ανάσα" έδωσε το Ειρηνοδικείο στην υπερχρεωμένη ξεναγό

δικαστηριο

"Οικονομική ανάσα ", έδωσε η απόφαση, του  Ειρηνοδικείου Νεαπόλεως σε υπερχρεωμένη δανειολήπτρια, 55χρονη ξεναγό από την Ελούντα και  ενεργό μέλος της Ε.Π.Κ.Κρήτης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, το Ειρηνοδικείο δικαίωσε την ξεναγό, η οποία είναι άγαμη, χωρίς παιδιά, αλλά με υπερήλικες γονείς ,οι οποίοι συνδράμονται και στηρίζονται από εκείνη. σώζοντας την μοναδική της κατοικία και "κουρεύοντας" το χρέος της κατά 58%.
Πρόκειται για δανειολήπτρια με μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών της, καθώς την βάραινε  συνολικό χρέος 57.742,00 ευρώ ,σε 3 Τράπεζες και στον ΟΑΕΔ.

Εισοδήματα που είχε : 932,33 ευρώ μηνιαίως από την εργασία της ως ξεναγός.
Περιουσιακά στοιχεία: κατοικία  επιφανείας 77,87 τ.μ 
Το Ειρηνοδικείο της Νεαπόλεως Λασιθίου, παρά τις ενστάσεις των πιστωτριών Τραπεζών, αποφάσισε : 
•Δέχεται  την αίτηση της  αιτούσας,
•Ρυθμίζει τα χρέη της δανειολήπτριας , με καταβολές επί τετραετία (24) μήνες,  απευθείας στις μετέχουσες πιστώτριες, με καταβολή μηνιαίας δόσης 200 ευρώ,κατά αντιστοιχία στην κάθε μια. 
•Εξαιρεί από την  εκποίηση την κύρια κατοικία, 
 •Χορηγεί, “περίοδο χάριτος ” τετραετία.
•Επιβάλλει, στην δανειολήπτρια  ,για την διάσωση της κατοικίας της, την καταβολή μηνιαίας δόσης 113,65 ευρώ, για 120  ισόποσες μηνιαίες δόσεις, μετά την πάροδο της τετραετίας
•"Κουρεύει" το χρέος  της  δανειολήπτριας  , συνολικά ,κατά  58%
Ουσίας η εν λόγω δανειολήπτρια, την τετραετία καλείται να καταβάλλει  ,προς όλους τους πιστωτές της ,ΜΌΝΟ  το ποσό των 9.600 ευρώ.
Και για την διάσωση της μοναδικής της κατοικίας , καλείται να καταβάλλει ,το ποσό των 13.680 ευρώ , σε χρονικό διάστημα 10 ετών
Έπειτα από τα παραπάνω ,η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,  αφού εκφράσει τα ευχαριστήρια της , στους δικαστές της Κρήτης, για τις τόσο σημαντικές αποφάσεις τους, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενημερώνει τους καταναλωτές ότι, είναι διαθέσιμη  στην εξυπηρέτηση των δανειοληπτών, για ενημέρωση και συμβουλευτική ,αλλά και ένταξη στο νέο νομικό πλαίσιο, του τροποποιημένου ν.Κατσέλη» αλλά και στην διαμεσολάβηση με τους πιστωτικούς φορείς και ιδιώτες, υπενθυμίζοντας πως τα γραφεία της Ένωσης λειτουργούν καθημερινά, στην πλατεία 1866 στα Χανιά (τηλ. – φαξ: 2821092306 και στην οδό Λακέρδας 11 στην Ιεράπετρα  τηλ -φάξ 2842020140.

Κρήτη

Ηράκλειο

Χανιά

Κρήτη: Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

Οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμού έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης

Με αιχμή το προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Κρήτη την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Ειδικότερα, σε Ηράκλειο και Χανιά, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μαΐου. Στα Χανιά, οι εργαζόμενοι καλούνται να συγκεντρωθούν πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10:30 το πρωί, ενώ στο Ηράκλειο τα Σωματεία καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη και στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο, θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος" και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσαράς "Η Φαιστός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χατζηδάκης: Τι περιλαμβάνει το εργασιακό νομοσχέδιο για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση

Εργασιακά: Ανατροπές στο 8ωρο, αύξηση υπερωριών χωρίς αμοιβή

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Νέο εμβολιαστικό κέντρο επιταχύνει την διαδικασία