Την "γευστική τους ταυτότητα" χάνουν την τρέχουσα περίοδο οι γάμοι και οι λοιπές συνεστιάσεις στην Κρήτη αφού λόγω της απαγόρευσης για την πανώλη των αιγοπροβάτων, υποχρεωτικά αυτή την περίοδο σερβίρονται πιάτα από τα οποία λείπουν τα γνωστά βραστά ζυγούρια και το παραδοσιακό οφτό αρνί που πλαισιώνουν τα γαμήλια γεύματα και γλέντια.
Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες μέχρι στιγμής δεν καταγράφονται ακυρώσεις τέτοιου είδους εκδηλώσεων σύμφωνα με την πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Επιχειρηματιών Γάμου-Βάπτισης Κάλλυ Κοκκινάκη.
Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, η κ. Κοκκινάκη είπε ότι ευτυχώς δεν υπάρχουν ακυρώσεις μόνο αλλαγή του μενού αφού ούτως ή άλλως οι ποσότητες κρέατος αιγοπροβάτων λόγω της απαγόρευσης δεν επαρκούν.
Στα γαμήλια τραπέζια της Κρήτης πρωταγωνιστεί τώρα το χοιρινό τόνισε η κ. Κοκκινάκη η οποία εξέφρασε την ελπίδα να μπορέσει η Περιφέρεια Κρήτης να πιέσει το υπουργείο, ώστε ν’ ανοίξουν τα σφαγεία στις άλλες Π.Ε για να εξυπηρετηθεί και το Ηράκλειο, αφού όλα τα δείγματα που έχουν ελεγχθεί είναι αρνητικά.
Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου θα αξιολογήσει και πάλι τα δεδομένα στις 19 Αυγούστου, οπότε και θα αποφασιστεί εάν θα λήξει η απαγόρευση ή θα υπάρξει παράταση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης: Υπαρκτός ο κίνδυνος καταστροφής της αιγοπροβατοτροφίας στο νησί
Το Σύνταγμα καλύφθηκε από τον καπνό – Απόκοσμη η εικόνα στην Αττική (βίντεο)
Κρήτη: Πειθαρχική εξέταση για την καταγγελία για θάνατο ασθενή στο νοσοκομείο