Κρήτη

Κρήτη: Άγρια καταδίωξη μηχανών και συλλήψεις... εν μέσω καραντίνας!

ομάδα δίας

Άγρια καταδίωξη δύο μοτοσικλετιστών εκτυλίχθηκε νωρίτερα σήμερα στον Άγιο Νικόλαο, με τους δύο οδηγούς τελικώς να ακινητοποιούνται και να οδηγούνται στα κρατητήρια όπου θα κάνουν Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο οδηγοί που επέβαιναν σε μηχανές μεγάλου κυβισμού, δεν σταμάτησαν στο σήμα που τους έκαναν οι αστυνομικοί της Τροχαίας Αγίου Νικολάου σε κόμβο Κριτσάς και Ελούντας.

Αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη από τους δικυκλιστές της Τροχαίας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, με τον έναν οδηγό να ακινητοποιείται λίγα μέτρα παρακάτω ενώ ο άλλος κατάφερε να φτάσει μέχρι τις Λίμνες

Και οι δύο φόρεσαν χειροπέδες και οδηγήθηκαν στα κρατητήρια για διατάραξη Ασφάλειας Συγκοινωνιών ενώ τους επιβλήθηκαν και πρόστιμα που ξεπερνούν συνολικά τα 1.000 ευρώ. 

Το μήνυμα από την Τροχαία είναι αυστηρό ενώ όπως λένε πληροφορίες, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, υπάρχει γενικότερα συμμόρφωση ως προς τα περιοριστικά μέτρα καθώς εκείνοι που κυκλοφορούν είναι ελάχιστοι και όλοι έχουν λόγο να το κάνουν. Επιπλέον, όλοι όσοι μετακινούνται, επιστρέφουν στο σπίτι στον προβλεπόμενο χρόνο χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα.

 

Κρήτη

Χανιά

Στα Σφακιά οι μετανάστες - Εμπλοκή με το πού θα φιλοξενηθούν

Περιπολικό Λιμενικού

Στο λιμάνι των Σφακίων μεταφέρθηκαν οι περίπου 60 πρόσφυγες και μετανάστες, που εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί σε ιστιοφόρο σκάφος στον όρμο Φοίνικα.

Την ίδια ώρα προκύπτει σοβαρό θέμα με τη φιλοξενία των ατόμων, καθώς ο Δήμος Σφακίων δε διαθέτει κατάλληλο χώρο, ενώ και ο Δήμος Χανίων δηλώνει αδυναμία, καθώς στο κολυμβητήριο της πόλης παραμένουν 40 μετανάστες που είχαν εντοπιστεί ανοιχτά της Γαύδου πριν λίγες μέρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μεταξύ των μεταναστών, υπάρχουν και ανήλικα παιδιά.

Όλοι αναμένεται να μεταφερθούν εντός της ημέρας στα Χανιά.