Κρήτη

Κρήτη: 3.000 ευρώ σε καφέ για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας

πρόστιμο

Συνεχίστηκαν και το τελευταίο 24ωρο οι έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και βεβαιώθηκαν 19 πρόστιμα των 300 ευρώ, από τα οποία τα 6 για μη χρήση μάσκας (1 στα Χανιά, 2 στο Ρέθυμνο, 1 στο Ηράκλειο και 2 επί του ΒΟΑΚ) και 13 για μετακινήσεις μετά τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα (11 στο Ηράκλειο και 2 στο Λασίθι).

Επίσης διαπιστώθηκε μία παράβαση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για έγγραφο PLF, χωρίς το οποίο δεν επιτρέπεται η επιβίβαση στην πτήση του και ο τουρίστας θα πληρώσει πρόστιμο 300 ευρώ.

Τέλος στο Ρέθυμνο, ο ιδιοκτήτης ενός καφέ καλείται να πληρώσει πρόστιμο 3.000 ευρώ, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.

Το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Κρήτη διενεργήθηκαν 1.708 έλεγχοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Αγωνία για την τύχη του 85χρονου (φωτο)

Ο έλεγχος του ΤΑΕ Μεσαράς σε ποιμνιοστάσιο και ΙΧ έφερε στο φως πιστόλι και σφαίρες

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Προσοχή, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα για τα οικόπεδα με ξερόχορτα

φωτο αρχειου

Τσουχτερά πρόστιμα από 500 έως 2000 ευρώ, κατά περίπτωση και ανάλογα με τα τετραγωνικά, επιβλήθηκαν σε 12 ιδιοκτήτες οικοπέδων στο Ηράκλειο, οι οποίοι παρά τις προειδοποιήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας δεν προχώρησαν στον καθαρισμό της έκτασής τους από τα ξερόχορτα με αποτέλεσμα να αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιάς μέσα στην πόλη.

Αυτό δήλωσε ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός της μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη που και σήμερα ασχολήθηκε με το μεγάλο αυτό πρόβλημα που εντοπίζεται στον αστικό ιστό του Ηρακλείου.

Τα πρόστιμα αυτά επιβλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα από την 1η Αυγούστου ημέρα που έληξε η προθεσμία που είχαν για να αποψιλώσουν το χώρο τους.

Δεκάδες επικίνδυνα οικόπεδα

Συνολικά σύμφωνα με τον κ.Παττακό το τελευταίο διάστημα η Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου είτε μετά από καταγγελίες πολιτών που έχουν δίπλα στην ιδιοκτησία τους επικίνδυνες για την εκδήλωση πυρκαγιάς εκτάσεις, είτε μετά από αυτοψίες και έρευνα των Δημοτικών αστυνομικών έχουν καταγραφεί 189 οικόπεδα και 13 κατοικίες.

Από αυτά τα 45 καθαρίστηκαν από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους μετά τις προειδοποιήσεις της Δημοτικής αστυνομίας και τα 30 από μηχανήματα της Υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου και τα έξοδα θα τους καταλογιστούν μέσω του ταμείου του Δήμου.

Σε 12 ιδιοκτήτες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα που προαναφέραμε ενώ τα υπόλοιπα οικόπεδα είναι αγνώστου ιδιοκτήτη και γίνεται έρευνα από μηχανικό που έχει προσλάβει η Δημοτική Αστυνομία ειδικά γι αυτή την εργασία.

Διαβάστε επίσης:

Τζανάκης: Αυξημένες οι νοσηλείες λόγω καύσωνα- Κίνδυνος για θερμοπληξία

ΠΑΓΝΗ: "Κόλαση" για τους ασθενείς 4 κλινικών - "Πολεμούν" τη ζέστη με ανεμιστήρες!