Κρήτη

Κουκιαδάκης: Δήλωση για το φράγμα Αποσελέμη και το αεροδρόμιο Καστελίου

Κουκιαδάκης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, με αφορμή την υπερχείλιση του φράγματος Αποσελέμη και τις χλιαρές, είναι αλήθεια – αντιδράσεις για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου έκανε την παρακάτω δήλωση: 

«Το φράγμα Αποσελέμη την υπερχείλιση του οποίου παρακολουθήσαμε χθες σε «ζωντανή» σύνδεση, μισό αιώνα (!!) μετά από την οραματική πρόταση του αείμνηστου Μ. Καρέλλη, στο πρώτο μετά τη μεταπολίτευση Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, αποτελεί μεγάλη ανάσα για την ύδρευση της ευρύτερης περιοχής Ηρακλείου – Χερσονήσου- Αγίου Νικολάου, αν η διαχείρισή του γίνει ορθολογικά. 
Παρά το ότι έχουμε «κοντή» μνήμη, είναι διδακτικό να θυμηθούμε τις Κασσάνδρες του προηγούμενου καλοκαιριού, οι οποίοι προέβλεπαν ότι δεν θα γεμίσει ποτέ, εκμεταλλευόμενοι τον κίνδυνο από την παρατεταμένη ανομβρία.
Η κατασκευή του διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι, η οποία πέρασε από σαράντα κύματα, διανύοντας βίους παράλληλους με όλα τα μεγάλα έργα της Κρήτης, πολύ σύντομα, είμαι βέβαιος, θα δικαιώσει όλους εκείνους που απέρριψαν τη «λοξή λύση» του λοξού διαδρόμου, διεκδίκησαν και στήριξαν ως την τελευταία στιγμή το μεγάλο αυτό αντιπλημμυρικό έργο που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, ιδίως αν σχεδιάσουμε τώρα την αξιοποίηση του αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκη και των γύρω ιδιωτικών και δημοσίων εκτάσεων για το σκοπό αυτό και προς όφελος των πολιτών. Αν δηλαδή συνδυάσουμε τις κοινωνικές υποδομές με τις επενδύσεις που θα εξασφαλίζουν τη λειτουργία τους. Εν τέλει, αν δεν επιτρέψουμε να γίνει ένα «νέο Ελληνικό» ή και μια «νέα βάση Γουρνών».  

Κρήτη

Χανιά

Λοβέρδος από τα Χανιά: Η χώρα χρειάζεται ενεργή, πατριωτική, προοδευτική αντιπολίτευση

Ανδρέας Λοβέρδος

Στα Χανιά βρίσκεται από σήμερα Τετάρτη ο ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Λοβέρδος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, την οποία ξεκίνησε λέγοντας ότι από τα Χανιά είχε ξεκινήσει τις πρώτες επαφές τον Δεκέμβριο του 2020 για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα

“Η χώρα χρειάζεται ενεργή, πατριωτική, προοδευτική αντιπολίτευση”, δήλωσε τονίζοντας ότι αν εκλεγεί, θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε έναν κατανοητό συμβολισμό.

"Ήρθα να στείλω μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ που εκφράζει τη δημοκρατική παράταξη θα μεγαλώσει και θα ειναι στα μεγάλα κόμματα της Ελλάδας. Προς το παρόν θα αντιπολιτεύεται και στο μάλλον θα κυβερνήσει", είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση του zarpanews.gr, αν ο δρόμος για να κυβερνήσει περνάει από μια συγκυβέρνηση με την ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Λοβέρδος απάντησε ότι εντός του 2022 ή το 2023 θα υπάρξουν σίγουρα δυο εκλογικές αναμετρήσεις, με την πρώτη να αποβαίνει άγονη λόγω απλής αναλογικής. “Στη δεύτερη ο Τσιπρας θα πέφτει κι εμείς θα ανεβαίνουμε και στόχος ειναι να είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση“, συμπλήρωσε. Το ΚΙΝΑΛ απέτυχε, τέλος τα βαφτίσια, είπε επίσης ο Ανδρέας Λοβέρδος για τον νυν πολιτικό σχηματισμό όπου ανήκει.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου και την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, ο κ. Λοβέρδος είπε χαρακτηριστικά: “Δεν θέλω να σχολιάσω, τα έχω πει και σε άλλες ομιλίες μου. Ας κάνει ο,τι θέλει. Δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο, αλλά εγώ έχω τη δική μου πρόταση, την οποία θέτω στους δημοκρατικούς ψηφοφόρους”.

Πηγή: zarpanews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Παπανδρέου: Επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

Βασίλης Κεγκέρογλου: Κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Γερουλάνος - ΚΙΝΑΛ: Θα είμαι εκεί για να παλέψω - Τί είπε για τον Γιώργο Παπανδρέου

ESPA BANNER